Κασσελάκης: Επιμένει στο ερωτηματολόγιο- Η απάντησή του στις αντιδράσεις

Κασσελάκης: Επιμένει στο ερωτηματολόγιο- Η απάντησή του στις αντιδράσεις Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε ξανά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο για το μέλλον του κόμματος, παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτή η κίνησή του. 

Τις τελευταίες ώρες τόσο η Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο Χρήστος Σπίρτζης έχουν εκφράσει δημόσια τη διαφωνία τους με αυτή την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη. 

Σε ανάρτησή του στα social media, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε σε αυτές τις αντιδράσεις, επισημαίνοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζεται, όπως έγραψε, ο πρόεδρος και τα όργανα «πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη»

«Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και παρότρυνε ξανά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. 

«Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δεν μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων, αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Γεροβασίλη: «Έκπληξη» η πρωτοβουλία Κασσελάκη, ζήτησε έκτακτη σύγκληση των οργάνων 

Νωρίτερα σήμερα, η Όλγα Γεροβασίλη εξέφρασε την έκπληξή της για το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη και ζήτησε να συγκληθούν εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί de facto σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η βουλευτής. 

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του iSYRIZA την πρωτοβουλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε στη δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη. 

«Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος», υπογράμμισε. 

Η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι θα περίμενε από τον Στέφανο Κασσελάκη, προτού θέσει στα μέλη αυτά τα «ταυτοτικά ερωτήματα» για το κόμμα «να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση». 

«Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ' όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί de facto σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM