Η Γεροβασίλη αντιδρά στο ερωτηματολόγιο του Κασσελάκη- Ζητά σύγκληση οργάνων πριν το συνέδριο

Η Γεροβασίλη «αδειάζει» τον Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο- Ζητά σύγκληση οργάνωση πριν το συνέδριο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Αντιδράσεις προκαλεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να δημοσιευθεί ερωτηματολόγιο για αλλαγές στο κόμμα πριν από το συνέδριο. 

Η Όλγα Γεροβασίλη εξέφρασε την έκπληξή της για αυτή την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη και ζήτησε να συγκληθούν εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί de facto σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η βουλευτής. 

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του iSYRIZA την πρωτοβουλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε στη δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη. 

«Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος», υπογράμμισε. 

Η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι θα περίμενε από τον Στέφανο Κασσελάκη, προτού θέσει στα μέλη αυτά τα «ταυτοτικά ερωτήματα» για το κόμμα «να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση». 

«Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ' όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί de facto σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη. 

Το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη 

Χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο που τους καλεί μεταξύ άλλων να πάρουν θέση για τον προσδιορισμό του κόμματος στην κεντροαριστερά ή την αριστερά. 

Επίσης, τα ερωτήματα αφορούν την αλλαγή τόσο του ονόματος όσο και του λογότυπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM