Καραμανλής: Μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί στις μετακινήσεις στους επιβαρυμένους νομούς

Καραμανλής: Μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί στις μετακινήσεις στους επιβαρυμένους νομούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι μετακινήσεις κατοίκων στους επιβαρυμένους νομούς, άφησε ανοικτό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Α. Καραμανλής

Για την πιθανή απαγόρευση μετακινήσεων από και προς «κόκκινους» και «πορτοκαλί» νομούς σε άλλους, ο κ. Καραμανλής απάντησε πως «εξετάζονται όλα τα μοντέλα» προσθέτοντας ωστόσο πως στόχος είναι να διασφαλιστεί «όσο το δυνατόν» η μετακίνηση των πολιτών αλλά και η προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν απέκλεισε πάντως το σενάριο μετακινήσεων «μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες» στους νομούς με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. 

«Επομένως νομίζω ότι υπάρχει μία εικόνα ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις στους επιβαρυμένους νομούς και να υπάρχουν μετακινήσεις μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες», είπε επί λέξει. 

Για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ

 

Ερωτηθείς για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υποστήριξε πως μόνο στο 5% των οχημάτων καταγράφονται πληρότητες άνω του 65%. Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου πως δεν είναι αυτή η εικόνα που παρατηρείται στα ΜΜΜ, ο κ. Καραμανλής αποκρίθηκε πως οι εκτιμήσεις προκύπτουν από τα στοιχεία τηλεματικής για την ακύρωση εισιτηρίων.

Έσπευσε δε να κάνει λόγο για «μεγάλη λαθρεπιβίβαση» και πρόσθεσε πως για τις εκτιμήσεις, διπλασιάζεται το νούμερο επιβατών που προκύπτει από τις ακυρώσεις εισιτηρίων. «Ήδη έχουμε κάνει πολλά», είπε ο υπουργός, παραδεχόμενος ωστόσο πως δεν είναι αρκετά εν μέσω πανδημίας. 

«Το γεγονός ότι υπάρχει συνωστισμός στο μετρό και στα λεωφορεία είναι ήδη μια πραγματικότητα», παραδέχτηκε. Την τρέχουσα περίοδο 1.100 τρόλεϊ και λεωφορεία είναι διαθέσιμα αλλά ως τις αρχές του έτους ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 1.300 με 1.400 κατά τον ίδιο.

Όπως είπε, τα μέτρα που θα εξαγγείλει το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα προωθούν και το κλιμακωτό ωράριο εργασίας για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις ώρες αιχμής. «Αλλά ας μην προτρέχουμε, ας περιμένουμε τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Κλείνοντας επανέλαβε ότι ως το τέλος του 2020, θα έχουν προσληφθεί επιπλέον 655 υπάλληλοι σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και επιπλέον 550 στα ΚΤΕΛ, των οποίων 100 λεωφορεία εκτελούν ήδη περιφερειακά δρομολόγια. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM