Ιγκλέσιας: Η συμφωνία προσφέρει τουλάχιστον σταθερότητα στην Ελλάδα

Ιγκλέσιας: Η συμφωνία προσφέρει τουλάχιστον σταθερότητα στην Ελλάδα Facebook Twitter
EPA/PACO CAMPOS
2

Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της προσφέρει τουλάχιστον στη χώρα «σταθερότητα» και έναν «ορίζοντα» για την αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, ένας υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα.

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε για το κείμενο μετά την έγκρισή του, ο Ιγκλέσιας είπε σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως «σε μένα, όπως και στον Αλέξη, δεν αρέσει η συμφωνία, όμως ήταν μια κατάσταση στο όριο: είτε η συμφωνία, είτε μία έξοδος από το ευρώ». Όμως, «κατά κάποιο τρόπο η κυβέρνηση κέρδισε σε σταθερότητα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, ενώ επισήμανε πως «ταυτόχρονα εξασφάλισε πως το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους θα εξεταστεί». 

Το Podemos, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στο μέσο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του έτους στην Ισπανία και με τις οποίες φιλοδοξεί να διώξει τη δεξιά από την εξουσία. Ως εκ τούτου η πολιτική διαμάχη επικεντρώνεται εδώ και μήνες στην κατάσταση στην Ελλάδα, με τη δεξιά να υπογραμμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να καταδείξει τους «κινδύνους» του πολιτικού σχεδίου των Podemos. Ο Ιγκλέσιας δεν θέλησε να κάνει άλλα σχόλια.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια