Η Λιάνα Κανέλλη τάχθηκε κατά της παραχώρησης ποσοστού του μισθού από βουλευτές για την ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού.

 

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και τα στελέχη της κυβέρνησης να προσφέρουν τον μισό μισθό τους σε αυτό τον σκοπό. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

 

Η κ. Κανέλλη έκανε λόγο για επικοινωνιακό τρικ και τόνισε ότι οι βουλευτές πρέπει να βοηθούν τους πολίτες λαμβάνοντας αποφάσεις. «Αυτό το αστειάκι να γίνονται οι βουλευτές μονίμως οι χορηγοί των ψηφοφόρων τους, κατά περίσταση, είναι ένα επικοινωνιακό τρικάκι. Για να είμαστε σοβαροί, οι βουλευτές για να βοηθήσουν τους πολίτες πρέπει να προτείνουν πράγματα υπέρ των πολιτών», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Όταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης είπε πως οι βουλευτές «πρέπει να δώσουν και κάτι από τον μισθό τους», η κ. Κανέλλη αντέδρασε λέγοντας: «Μην το λες αυτό στο ΚΚΕ. Ζητάει προσλήψεις, κάλυψη των δικαιωμάτων, ζητάει να ακυρωθούν οι απολύσεις. Έχει σταθεί στο πλευρό των υγειονομικών όταν τους αντιμετωπίζατε σαν ανθρώπους που ζητάνε παραπάνω πράγματα. Όταν εμείς ζητήσαμε πού πρέπει πάνε τα κλεμμένα, δεν το ζητούσαμε κάνοντας χορηγία», ενώ ανέφερε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση για τον τρόπο αμοιβής των βουλευτών.

 

 

 

«Οι βουλευτές δεν θα βοηθήσουν με την τσεπούλα τους για ένα δίμηνο, δεν μπορεί να βοηθάνε με την τσέπη τους για ένα δίμηνο για να αποκτούν άλλοθι για να ψηφίζουν την πολιτική που επιφέρει τον κόσμο στη δεινότητα. Δεν μας ψηφίζετε για αυτά που σας δίνουμε, αλλά για πολιτικές αποφάσεις που παίρνουμε», δήλωσε ακόμη η Λιάνα Κανέλλη.

 

Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο κ. Παπαγιάννης σχολίασε «όταν πάει η κουβέντα στον μισθό του βουλευτή όλοι λέτε άλλα αντί άλλων». «Δεν ντρέπεσε να προσβάλεις έναν άνθρωπο σαν κι εμένα;», ήταν η αντίδραση της κ. Κανέλλη.

 

Ο δημοσιογράφος επέμεινε, λέγοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να «βάλουν πλάτη», στο οποίο η Λιάνα Κανέλλη απάντησε:

 

«Τι λες καλέ που θα βάλω εγώ πλάτη με αυτόν που ήταν απέναντί μου; Θα βάλω την ίδια πλάτη σε ποια μέτρα; Θα βάλω πλάτη μόνο σε όσα μέτρα έχουν έστω και ένα σπέρμα στήριξης λαϊκών συμφερόντων. Θα βάλουμε πλάτη σε αυτούς που πίστεψαν ότι ο λαός μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ; Σε αυτούς που έκοψαν 15 φορές τις συντάξεις και τώρα κάνουν τον τιμητή, επειδή υπάρχουν έξω ουρές για τα 300 ευρώ;».