Η Λιάνα Κανέλλη κατά της παραχώρησης μισθού από τους βουλευτές για τον κορωνοϊό

Η Λιάνα Κανέλλη κατά της παραχώρησης μισθού από τους βουλευτές για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
9

Η Λιάνα Κανέλλη τάχθηκε κατά της παραχώρησης ποσοστού του μισθού από βουλευτές για την ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και τα στελέχη της κυβέρνησης να προσφέρουν τον μισό μισθό τους σε αυτό τον σκοπό. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Η κ. Κανέλλη έκανε λόγο για επικοινωνιακό τρικ και τόνισε ότι οι βουλευτές πρέπει να βοηθούν τους πολίτες λαμβάνοντας αποφάσεις. «Αυτό το αστειάκι να γίνονται οι βουλευτές μονίμως οι χορηγοί των ψηφοφόρων τους, κατά περίσταση, είναι ένα επικοινωνιακό τρικάκι. Για να είμαστε σοβαροί, οι βουλευτές για να βοηθήσουν τους πολίτες πρέπει να προτείνουν πράγματα υπέρ των πολιτών», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης είπε πως οι βουλευτές «πρέπει να δώσουν και κάτι από τον μισθό τους», η κ. Κανέλλη αντέδρασε λέγοντας: «Μην το λες αυτό στο ΚΚΕ. Ζητάει προσλήψεις, κάλυψη των δικαιωμάτων, ζητάει να ακυρωθούν οι απολύσεις. Έχει σταθεί στο πλευρό των υγειονομικών όταν τους αντιμετωπίζατε σαν ανθρώπους που ζητάνε παραπάνω πράγματα. Όταν εμείς ζητήσαμε πού πρέπει πάνε τα κλεμμένα, δεν το ζητούσαμε κάνοντας χορηγία», ενώ ανέφερε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση για τον τρόπο αμοιβής των βουλευτών.

 

«Οι βουλευτές δεν θα βοηθήσουν με την τσεπούλα τους για ένα δίμηνο, δεν μπορεί να βοηθάνε με την τσέπη τους για ένα δίμηνο για να αποκτούν άλλοθι για να ψηφίζουν την πολιτική που επιφέρει τον κόσμο στη δεινότητα. Δεν μας ψηφίζετε για αυτά που σας δίνουμε, αλλά για πολιτικές αποφάσεις που παίρνουμε», δήλωσε ακόμη η Λιάνα Κανέλλη.

Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο κ. Παπαγιάννης σχολίασε «όταν πάει η κουβέντα στον μισθό του βουλευτή όλοι λέτε άλλα αντί άλλων». «Δεν ντρέπεσε να προσβάλεις έναν άνθρωπο σαν κι εμένα;», ήταν η αντίδραση της κ. Κανέλλη.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε, λέγοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να «βάλουν πλάτη», στο οποίο η Λιάνα Κανέλλη απάντησε:

«Τι λες καλέ που θα βάλω εγώ πλάτη με αυτόν που ήταν απέναντί μου; Θα βάλω την ίδια πλάτη σε ποια μέτρα; Θα βάλω πλάτη μόνο σε όσα μέτρα έχουν έστω και ένα σπέρμα στήριξης λαϊκών συμφερόντων. Θα βάλουμε πλάτη σε αυτούς που πίστεψαν ότι ο λαός μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ; Σε αυτούς που έκοψαν 15 φορές τις συντάξεις και τώρα κάνουν τον τιμητή, επειδή υπάρχουν έξω ουρές για τα 300 ευρώ;».

Πολιτική
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Η Κανέλλη είναι απ' τις πιο αντιπαθέστατες και υποκρίτριες σε πολιτικό και κοινωνικό φάσμα.Κοινώς, η Κανέλλη για μένα και πολλούς άλλου είναι μια αηδία.
Δεν περιμέναμε κάτι άλλο, πάντα το κκε είναι υπέρ των εργαζομένων, του λαού κτλπ μέχρι εκεί που δεν θιγεται η τσεπη τους και τα προσωπικό τους συμφέροντα. Ικανότατοι στα λόγια παντελώς ανικανοι στις πράξεις.Εννοείται ότι με ορθες πολιτικές αποφάσεις σώζεται πολύ περισσότερο κόσμος αλλα δεν θα ήταν και άσχημα να συμβαλετε κ με αυτόν τον τρόπο!
Έχει απόλυτο δικιο η Κανέλλη! Το ίδιο έγραψα σε σχόλιο μου όταν πρωτοαναφέρθηκε η είδηση.Και πριν με πείτε ΚΚΕ ή παλαιοκομμουνιστή ή ψεκασμένο, να δηλώσω οτι θεωρώ το ΚΚΕ πιο δεξιό απο τη ΝΔ. Είναι απολιθωμένο, δογματικό και βαθύτατα συντηρητικό. Πιο εύκολα κάνεις κουβέντα με ...γάβρο, παρά με οπαδό του ΚΚΕ.
Χωρίς να έχω ψηφίσει ποτέ ΚΚΕ συμφωνώ απόλυτα μαζί της.Αυτοί που απαξίωσαν εντελώς το ΕΣΥ ηθελημένα πρός όφελώς των ιδιωτών,που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα εν μέσω πσνδημίας να στηρίζουν τις ιδιωτικές κλινικές και όχι το ΕΣΥ που σηκώνει όλο το βάρος,θα προσφέρουν το μισό μισθό τους προεραιτικά για δύο μήνες,αλήθεια τώρα;Αν δεν είναι αυτό λαικισμός...
Αυτοί ούτως ή άλλως τα περισσότερα χρήματα τα δίνουν στο κόμμα για τις διεκδικήσεις ή τις ανάγκες πολιτών ανέκαθεν. Κάποιοι θα το κάνουν τώρα για 2 μήνες και μετά θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί, κοροϊδεύοντας μας στα μούτρα. Και θα είμαστε εδώ να συζητάμε για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και να παραθέτουμε γραφικές ατάκες για τους κομμουνιστές. Και μετά θα πεθάνουμε παίζοντας λαχεία.
Οι αγωνιστές χρειάζονται τα χρήματα γιατί στα ιδιωτικά νοσοκομεία που πηγαίνουν δεν έχουν έκπτωση και γιατί η αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της πλουτοκρατίας...