Η Λιάνα Κανέλλη κατά της παραχώρησης μισθού από τους βουλευτές για τον κορωνοϊό

Η Λιάνα Κανέλλη κατά της παραχώρησης μισθού από τους βουλευτές για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
9

Η Λιάνα Κανέλλη τάχθηκε κατά της παραχώρησης ποσοστού του μισθού από βουλευτές για την ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και τα στελέχη της κυβέρνησης να προσφέρουν τον μισό μισθό τους σε αυτό τον σκοπό. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Η κ. Κανέλλη έκανε λόγο για επικοινωνιακό τρικ και τόνισε ότι οι βουλευτές πρέπει να βοηθούν τους πολίτες λαμβάνοντας αποφάσεις. «Αυτό το αστειάκι να γίνονται οι βουλευτές μονίμως οι χορηγοί των ψηφοφόρων τους, κατά περίσταση, είναι ένα επικοινωνιακό τρικάκι. Για να είμαστε σοβαροί, οι βουλευτές για να βοηθήσουν τους πολίτες πρέπει να προτείνουν πράγματα υπέρ των πολιτών», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης είπε πως οι βουλευτές «πρέπει να δώσουν και κάτι από τον μισθό τους», η κ. Κανέλλη αντέδρασε λέγοντας: «Μην το λες αυτό στο ΚΚΕ. Ζητάει προσλήψεις, κάλυψη των δικαιωμάτων, ζητάει να ακυρωθούν οι απολύσεις. Έχει σταθεί στο πλευρό των υγειονομικών όταν τους αντιμετωπίζατε σαν ανθρώπους που ζητάνε παραπάνω πράγματα. Όταν εμείς ζητήσαμε πού πρέπει πάνε τα κλεμμένα, δεν το ζητούσαμε κάνοντας χορηγία», ενώ ανέφερε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση για τον τρόπο αμοιβής των βουλευτών.

 

«Οι βουλευτές δεν θα βοηθήσουν με την τσεπούλα τους για ένα δίμηνο, δεν μπορεί να βοηθάνε με την τσέπη τους για ένα δίμηνο για να αποκτούν άλλοθι για να ψηφίζουν την πολιτική που επιφέρει τον κόσμο στη δεινότητα. Δεν μας ψηφίζετε για αυτά που σας δίνουμε, αλλά για πολιτικές αποφάσεις που παίρνουμε», δήλωσε ακόμη η Λιάνα Κανέλλη.

Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο κ. Παπαγιάννης σχολίασε «όταν πάει η κουβέντα στον μισθό του βουλευτή όλοι λέτε άλλα αντί άλλων». «Δεν ντρέπεσε να προσβάλεις έναν άνθρωπο σαν κι εμένα;», ήταν η αντίδραση της κ. Κανέλλη.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε, λέγοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να «βάλουν πλάτη», στο οποίο η Λιάνα Κανέλλη απάντησε:

«Τι λες καλέ που θα βάλω εγώ πλάτη με αυτόν που ήταν απέναντί μου; Θα βάλω την ίδια πλάτη σε ποια μέτρα; Θα βάλω πλάτη μόνο σε όσα μέτρα έχουν έστω και ένα σπέρμα στήριξης λαϊκών συμφερόντων. Θα βάλουμε πλάτη σε αυτούς που πίστεψαν ότι ο λαός μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ; Σε αυτούς που έκοψαν 15 φορές τις συντάξεις και τώρα κάνουν τον τιμητή, επειδή υπάρχουν έξω ουρές για τα 300 ευρώ;».

Πολιτική
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Η Κανέλλη είναι απ' τις πιο αντιπαθέστατες και υποκρίτριες σε πολιτικό και κοινωνικό φάσμα.Κοινώς, η Κανέλλη για μένα και πολλούς άλλου είναι μια αηδία.
Δεν περιμέναμε κάτι άλλο, πάντα το κκε είναι υπέρ των εργαζομένων, του λαού κτλπ μέχρι εκεί που δεν θιγεται η τσεπη τους και τα προσωπικό τους συμφέροντα. Ικανότατοι στα λόγια παντελώς ανικανοι στις πράξεις.Εννοείται ότι με ορθες πολιτικές αποφάσεις σώζεται πολύ περισσότερο κόσμος αλλα δεν θα ήταν και άσχημα να συμβαλετε κ με αυτόν τον τρόπο!
Έχει απόλυτο δικιο η Κανέλλη! Το ίδιο έγραψα σε σχόλιο μου όταν πρωτοαναφέρθηκε η είδηση.Και πριν με πείτε ΚΚΕ ή παλαιοκομμουνιστή ή ψεκασμένο, να δηλώσω οτι θεωρώ το ΚΚΕ πιο δεξιό απο τη ΝΔ. Είναι απολιθωμένο, δογματικό και βαθύτατα συντηρητικό. Πιο εύκολα κάνεις κουβέντα με ...γάβρο, παρά με οπαδό του ΚΚΕ.
Χωρίς να έχω ψηφίσει ποτέ ΚΚΕ συμφωνώ απόλυτα μαζί της.Αυτοί που απαξίωσαν εντελώς το ΕΣΥ ηθελημένα πρός όφελώς των ιδιωτών,που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα εν μέσω πσνδημίας να στηρίζουν τις ιδιωτικές κλινικές και όχι το ΕΣΥ που σηκώνει όλο το βάρος,θα προσφέρουν το μισό μισθό τους προεραιτικά για δύο μήνες,αλήθεια τώρα;Αν δεν είναι αυτό λαικισμός...
Αυτοί ούτως ή άλλως τα περισσότερα χρήματα τα δίνουν στο κόμμα για τις διεκδικήσεις ή τις ανάγκες πολιτών ανέκαθεν. Κάποιοι θα το κάνουν τώρα για 2 μήνες και μετά θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί, κοροϊδεύοντας μας στα μούτρα. Και θα είμαστε εδώ να συζητάμε για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και να παραθέτουμε γραφικές ατάκες για τους κομμουνιστές. Και μετά θα πεθάνουμε παίζοντας λαχεία.
Οι αγωνιστές χρειάζονται τα χρήματα γιατί στα ιδιωτικά νοσοκομεία που πηγαίνουν δεν έχουν έκπτωση και γιατί η αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της πλουτοκρατίας...