Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην προεδρία της συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό

Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην προεδρία της συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό Facebook Twitter
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

H Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία όσον αφορά το πεδίο του τουρισμού στην Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη (High Level Meeting on Sustainable and Inclusive Growth) που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο Παρίσι, έδρα του οργανισμού.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό. Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είναι αυτή που θα προεδρεύσει στη σημαντική αυτή συνάντηση όπου θα συμμετάσχουν υπουργοί Τουρισμού των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, φορείς χάραξης των πολιτικών στον τουρισμό, καθώς και παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ανακοίνωσε επισήμως την ανάληψη της προεδρίας από την Ελλάδα. Σε επιστολή του προς την κ. Κουντουρά τη συνεχάρη για την πρωτοβουλία της διεκδίκησης της προεδρίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι κατάλληλη να ηγηθεί της συζήτησης αυτής, ως καταξιωμένος παγκόσμιος προορισμός και ενεργό μέλος με μακρόχρονη παρουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού.

Το υπουργείο Τουρισμού είναι σε στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για την από κοινού προετοιμασία της συνάντησης και συνολικά για την προώθηση θεμάτων στρατηγικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού στον τουρισμό, υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα. Για τα ζητήματα αυτά ο κ. Τζιάλλας έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις το τελευταίο διάστημα με τον επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού του ΟΟΣΑ, Alain Dupeyras.


Η Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση για τον Τουρισμό σηματοδοτεί την 100ή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ. Στόχο έχει να ενθαρρύνει τον ανοικτό διάλογο μεταξύ των χωρών-μελών του Οργανισμού για τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους στην τουριστική ανάπτυξη.

Θα αναδειχθούν θέματα με έμφαση στις μεγα-τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως οι δημογραφικές εξελίξεις, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες του ταξιδιωτικού κοινού. Επίσης, θα εξεταστεί το τοπίο που διαμορφώνεται στις τουριστικές επενδύσεις από τις πολιτικές για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και ο ρόλος των συνεργειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM