Ο Παύλος Χρηστίδης προανήγγειλε ότι θα τοποθετηθεί σήμερα με σαφή τρόπο για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, αλλά υπογράμμισε ότι δεν είναι «κομματάρχης του ‘60», για να δώσει γραμμή. 

 

Ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι έχει επικοινωνήσει τόσο με τον Νίκο Ανδρουλάκη, όσο και με τον Γιώργο Παπανδρέου, που έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, όπως και ότι έχει συμπορευτεί και με τους δύο για πολλά χρόνια. 

 

Όταν ρωτήθηκε για τον ποιον από τους δύο διεκδικητές θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο, απάντησε: «Δεν περιμένουν οι πολίτες από εμένα. Δεν ζούμε στη δεκαετία του ‘60 και ως κομματάρχης εγώ του ‘60 να βγω και να δίνω γραμμές. Αυτό είναι πολύ μακριά από εμένα». 

 

Ερωτηθείς ξανά για το θέμα και αν θα ανακοινώσει ποιον θα στηρίξει- όπως έπραξε ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη- ο Παύλος Χρηστίδης απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι το 2021 ο κόσμος περιμένει από εμάς καθοδήγηση», ενώ σημείωσε ότι η ψήφος είναι μυστική. 

 

Όσο για το αν πρέπει να γίνει ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε: «Προφανώς θεωρώ ότι πρέπει να γίνει. Είναι κάτι αυτονόητο, δημοκρατικό, θεσμικό και συμβαίνει στην παράταξή μας πάντα τα τελευταία χρόνια όποτε υπήρχε σενάριο δεύτερου γύρου». 

 

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες για τον πρώτο γύρο να το πράξουν και για τον δεύτερο. «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πάλι πολύ υψηλή συμμετοχή, αυτό δίνει δύναμη στην παράταξη και είναι ο εγγυητής για την επόμενη ημέρα», τόνισε. 

 

Τέλος, ο κ. Χρηστίδης δεν θέλησε να κάνει εκτίμηση αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 36,88% (99.120 ψήφοι) και ο Γιώργος Παπανδρέου το 27,97% (75.183). Ο Παύλος Χρηστίδης πήρε το 3,25% των ψήφων στον πρώτο γύρο (8.733).