Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συναντήθηκαν νωρίτερα απόψε στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μουσικής. 

 

Σύμφωνα με όσα έγινε γνωστά, ο Αλέξης Τσίπρας, που ήταν ομιλητής στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, κατευθυνόμενος προς τη θέση του, είδε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και έσπευσε να τον χαιρετήσει, τείνοντας το χέρι προς το μέρος του. Οι δύο άνδρες φαίνεται να είχαν μια σύντομη συνομιλία το περιεχόμενο της οποίας δεν έγινε γνωστό.

 

Χειραψία Τσίπρα - Κυμπουρόπουλου στη γενική συνέλευσή του ΣΕΤΕ

 

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο χαρακτηρίζοντάς τον συμπαθή και λέγοντας πως τον σέβεται και τον τιμά. «Όμως έχω την αίσθηση πως εσείς δεν τον σέβεστε αρκετά και τον τιμάτε κ. Μητσοτάκη γιατί τον περιφέρετε ως γλάστρα δεξιά και αριστερά και περιφέρετε την αναπηρία του», είχε πει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. 

 

«Είναι άδικο να αποτυπώνεται η προσπάθεια μου με αυτόν τον τρόπο. Ότι δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ με εκμεταλλεύεται αφού μπορώ και θέλω να είμαι κοντά στον κόσμο και να διαδώσω το όνειρο μου και την θέληση μου να κάνω κάτι για την Ελλάδα μας. Δεν ζητάω τη λύπη σας. Ζητάω να καταλάβετε ποιος είμαι και τι θέλω να κάνω αν και εφόσον καταφέρω να φτάσω στην Ευρωβουλή. Ζητάω την στήριξη σας», απαντήσει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη. 

 

Άνοιξε η συζήτηση για την αναπηρία

 

«Το θετικό από αυτήν την κόντρα είναι ότι άνοιξε η συζήτηση για την αναπηρία και θα μείνει ανοικτή και για την επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», είχε πει κατά την πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στην Ευρωβουλή ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ενώ στην ερώτηση αν νιώθει την ανάγκη να πει κάτι στον Παύλο Πολάκη είχε απαντήσει, χωρίς περιστροφές, «Περασμένα - Ξεχασμένα».