Χατζηδάκης: Το σχέδιο για την διάσωση της ΔΕΗ - Προς μερική ιδιωτικοποίηση η ΔΕΔΔΗΕ

Χατζηδάκης: Το σχέδιο για την διάσωση της ΔΕΗ - Προς μερική ιδιωτικοποίηση η ΔΕΔΔΗΕ Facebook Twitter
0

Μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ προανήγγειλε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κακοδιαχείριση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε στην ΔΕΗ ζημίες που υπερβαίνουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης», δήλωσε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ήρθε για να συμβάλει στη σωτηρία της ΔΕΗ προς όφελος των καταναλωτών, των εργαζομένων της επιχείρησης και της εθνικής οικονομίας.

Γι' αυτό και, όπως είπε, το Σχέδιο Διάσωσης της ΔΕΗ που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. κινείται σε δύο άξονες: αφενός στα Μέτρα Στήριξης, αφετέρου στα Μέσα Εξυγίανσης.

Σημείωσε, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, ούτε είναι βιώσιμη τυχόν διαίρεση σε «καλή» και «κακή» ΔΕΗ – όπου θα μεταφερθούν προβληματικά στοιχεία – καθώς θα κόστιζε στους φορολογούμενους περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος λίγων ετών.

Το σχέδιο, είπε, περιλαμβάνει μερική ιδιωτικοποίηση του διαχειριστή του δικτύου ηλεκτροδότησης, του ΔΕΔΔΗΕ, κατάργηση των δημοπρασιών ρεύματος που στοιχίζουν στην ΔΕΗ και ευνοούν τους ανταγωνιστές της και διεύρυνση του ρόλου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Προανήγγειλε, επίσης, στόχευση των στρατηγικών κακοπληρωτών και των μεγάλων οφειλετών συν εθελούσια έξοδο προσωπικού.

Υποστήριξε πάντως ότι οι αλλαγές δεν θα οδηγήσουν σε αυξήσεις στις χρεώσεις του ρεύματος για τους καταναλωτές. «Αυτό είναι δέσμευση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM