Χατζηδάκης για ΠΓΔΜ: Με βάση όσα γνωρίζουμε, η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία

Χατζηδάκης για ΠΓΔΜ: Με βάση όσα γνωρίζουμε, η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έδωσε τη συγκεκριμένη απάντηση όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση που η συμφωνία προβλέπει τη χρήση του ονόματος erga omnes, απάλειψη των αλυτρωτικών εκφράσεων και αλλαγή του Συντάγματος.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Περιμένουμε όλοι μαζί στο σκοτάδι, ομίχλη καλοκαιριάτικα. Δεν ξέρουμε κάτι στη Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον όλες τις τελευταίες μέρες. Παρότι έχουμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση, πιο πολύ ενημερωνόμαστε από τα Σκόπια.

»»Αντιλαμβάνομαι ότι αν έρθει κάποια συμφωνία ο κ. Τσίπρας μπορεί να έχει οριακά μία πλειοψηφία στη Βουλή. Βλέπω όμως τεράστιες αντιδράσεις στον λαό. Και τώρα ήμουνα στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα και εκεί είδα πόσο αυξημένη είναι η ευαισθησία του κόσμου. Και η αντίδραση αυτή γίνεται ακόμα εντονότερη διότι νομίζω την προκαλεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τους χειρισμούς του, όταν λέει πως αυτοί που κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια είναι ετερόκλητος όχλος. Ουσιαστικά ο ίδιος τους κινητοποιεί και ο ίδιος τρέφει παλιούς του ψηφοφόρους απέναντί του».

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως είναι η πιστοποίηση ότι θα υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες πολίτες διαβάζοντας το νομοσχέδιο, με μία απλή ανάγνωση, μπορούν να καταλάβουν τα καινούργια ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η κυβέρνηση νομοθετεί καινούρια μέτρα 5 δισ. Είπε ο κύριος Χουλιαράκης ότι θα δοθεί πίσω 1 δισ. Δηλαδή ζημιά για τον φορολογούμενο, για τον μισθωτό, για τον συνταξιούχο 4 δισ. Αυτό είναι και αυτό δεν κρύβεται με τίποτα και για αυτό πιστεύω ότι όποτε και να κάνει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει.

»»Προφανώς κοιτάνε τις δημοσκοπήσεις να δούνε πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος. Εμείς δεν το αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο ζήτημα με αλαζονεία. Θέλουμε σοβαρά, σεμνά να προχωρήσουμε προς τα μπρος ετοιμάζοντας από τώρα την επόμενη μέρα γιατί δεν έχει σημασία μόνο να αλλάξει η κυβέρνηση αλλά να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Προσπαθούμε να διδαχτούμε τόσο από τα δικά μας λάθη όσο και από τα λάθη των αντιπάλων μας για να γίνουμε μία αξιόπιστη και αποτελεσματική ευρωπαϊκή κυβέρνηση», επισήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM