Χατζηδάκης: Έρχεται το νέο ΕΣΠΑ - Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Χατζηδάκης: Έρχεται το νέο ΕΣΠΑ - Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας Facebook Twitter
0

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν λεπτομερώς οι τομείς που θα δοθεί η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κλείσει η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα ανακοινωθεί που θα δώσουμε τα χρήματα στο κομμάτι του ΕΣΠΑ. Θα υπάρχουν πολλά προγράμματα αφενός για τη φτώχεια και αφετέρου για επιδοτούμενες καινούργιες θέσεις εργασίας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ανάμεσα στα προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν είναι και αυτό για τις «νταντάδες της γειτονιάς», όπως είπε. 

Σχετικά με την κατάρτιση, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι θα «υψώσουν τον πήχη» τον πήχυ των κριτηρίων: «θα πούμε ότι αν θέλετε να πάρετε τα λεφτά πρέπει να πληρείτε ορισμένες προϋποθέσεις».

Επίσης, από το νέο ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας, ώστε να ελέγχεται, όπως λέει, το οχτάωρο. 

Από το ταμείο ανάκαμψης θα δοθούν πόροι για το πρόγραμμα του «προσωπικού βοηθού» για ανθρώπους με αναπηρία. «Το πιλοτικό μέτρο θα ξεκινήσει με 2.000 προσωπικούς βοηθούς».

Ο υπουργός Εργασίας δέχτηκε ερωτήσεις και για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. «Το καλοκαίρι του 2019 ήταν 190.000 και τον χειμώνα που ανέλαβα εγώ [την ηγεσία του υπουργείου] ήταν 155.000. Τώρα έχουν φτάσει τις 129.000. Προφανώς, είναι ψηλά αλλά η συντεταγμένη προσπάθεια θα συνεχίσει να αποδίδει τους επόμενους μήνες».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ