Για «απύθμενο θράσος» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση με το μεταπτυχιακό του Αντώνη Διαματάρη έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

 

Μετά τον σάλο για το βιογραφικό του Αντώνη Διαματάρη με την ψευδή αναφορά για μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο Columbia, ο Αλέξης Χαρίτσης άφησε αιχμές και για το πρώτο πτυχίο του υφυπουργού Εξωτερικών.

 

«Δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό του κ. Διαματάρη. Δεν υπάρχει ως φαίνεται ούτε πτυχίο του κυρίου Διαματάρη αφού φρόντισε να το αφαιρέσει και αυτό από το βιογραφικό του. Αυτό που σίγουρα υπάρχει τελικά είναι ο σύμβουλός του που διώκεται κακουργηματικά για τη θητεία του στην ΕΑΒ και τη ζημία εκατοντάδων εκατ. ευρώ του Δημοσίου», ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης σε σχόλιό του στο Facebook. «Όπως και το απύθμενο θράσος του κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει να τον καλύπτει και δεν τον στέλνει σπίτι του», πρόσθεσε. 

 

Άλλαξε το βιογραφικό Διαματάρη στο ΥΠΕΣ

 

Την ίδια στιγμή, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το βιογραφικό του Αντώνη Διαματάρη στην σύνθεση της κυβέρνησης άλλαξε, αλλά στο νέο δεν αφαιρέθηκε μόνο το μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο Columbia, αλλά και το πρώτο πτυχίο του υφυπουργού Εξωτερικών. 

 

Στο παλιό βιογραφικό του Αντώνη Διαματάρη αναφερόταν πως ο ίδιος σπούδασε οικονομικές επιστήμες το Queens College της Νέας Υόρκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Στο νέο βιογραφικό όμως δεν αναφέρεται ούτε το πρώτο πτυχίο, αλλά απλώς ότι ο Αντώνης Διαματάρης παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University.

 

Χαρίτσης για Διαματάρη: «Δεν υπάρχει μεταπτυχιακό, αλλά ως φαίνεται ούτε πτυχίο»
Το παλιό βιογραφικό του Αντώνη Διαματάρη.

 

Χαρίτσης για Διαματάρη: «Δεν υπάρχει μεταπτυχιακό, αλλά ως φαίνεται ούτε πτυχίο»
Το νέο βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών.

 

Το δήθεν μεταπτυχιακό και οι εξηγήσεις Διαματάρη

 

Όλα ξεκίνησαν από τον ομογενειακό Τύπο των ΗΠΑ που σχολίασε το βιογραφικό του Αντώνη Διαματάρη, αρμόδιου για τους απόδημους, στο οποίο αναφερόταν ως «απόφοιτος» του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης με master στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA).

 

Ωστόσο το πανεπιστήμιο διευκρίνισε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε εγγραφεί αλλά ουδέποτε αποφοίτησε από το Columbia. Μετά την αποκάλυψη, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε στον Αντώνη Διαματάρη να επιδείξει το πτυχίο του ή σε περίπτωση που δεν το κάνει, ο πρωθυπουργός να τον παραιτήσει.

 

 

Τελικά ο Αντώνης Διαματάρης παραδέχθηκε πως όντως δεν έχει πάρει πτυχίο από το Columbia, υποστηρίζοντας ότι σπούδασε εκεί αλλά δεν μπόρεσε να πάρει πτυχίο για οικονομικούς λόγους.

 

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας επίσης άμεση αποπομπή του Διαματάρη, κάτι που ζήτησε εμμέσως και το ΚΙΝΑΛ. Μετά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Το θέμα έχει κλείσει, γιατί ο κ. Διαματάρης εξέφρασε τη λύπη του για την παρερμηνεία και την παρανόηση που συνέβη με τον όρο "σπούδασε" που χρησιμοποιούσε στο βιογραφικό του».