«Handelsblatt»: Ο Γιούνκερ καταργεί την Τρόικα

«Handelsblatt»: Ο Γιούνκερ καταργεί την Τρόικα Facebook Twitter
7

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» σημειώνει ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι έτοιμος να καταργήσει την Τρόικα ενώ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΜΕΓΚΑ στο Βερολίνο, εμφανιζεται να μην έχει και αντίρρηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, αλλά και να μην συζητά κούρεμα του χρέους.

"Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα", είναι ακριβώς και ο τίτλος του σχετικού σημοσιεύματος στη γερμανική εφημερίδα.  Ο επικεφαλής της Κομισιόν εμφανίζεται και κάθετα αντίθετος στην περίπτωση ενός Grexit ενώ όμως φέρεται να δηλώνει παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση “έχει μια απαίσια ρητορική”.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

5 σχόλια
Ενδιαφέρον σχόλιο και οι παρατηρήσεις που ακολούθησαν, επιτρεψτε μου όμως μια παρατήρηση.Το βάρος σας Σχολιαστή και υπολοιπων, πέφτει κατεξοχήν στην οικονομική πλευρά του θέματος και ξεχνάτε ( είμαι σίγουρος οτι δεν αγνοητε) την πολιτική πλευρά που κατα την άποψη μού είναι σημαντικότερη.Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης και της χώρας ευρύτερα δεν είναι οικονομικό μονο,είναι κυρίως πολιτικό. Οι δανειστές μας,- και τα συμφέροντα που καθοδηγούν την πολιτικη τους- δεν θέλουν απλα να αποπληρωσουμε το χρέος θέλουν να το αποπληρωσουμε με ενα συγκεκριμένο τρόπο που εξυπηρετεί αυτούς. Το μνημόνιο και η τρόικα δεν ελέγχουν μονο τα δημοσιονομικά του κράτους, αυτό που κυρίως κανουν είναι να ασκούν πίεση για πολιτικές (ιδιωτικοποιήσεις, υψηλα πλασματικα πλεονάσματα κτλ) που αν και έχουν καταστρέψει την Ελληνική κοινωνία προσφέρουν έδαφος για την κερδοσκοπία-οικονομικη αλλά και πολιτικη κερδοσκοπία, τρίτων.Γιαυτό και για τον Βαρουφακη η τρόικα δεν είναι μονο συμβολική.Ξέρω οτι αυτά είναι αυτονόητα αλλά συχνα ξεχνάμε την σημασία τους.Το στοίχημα για την Ελληνική κυβέρνηση δεν είναι να αποπληρώσει το χρέος αλλά να το αποπληρώσει με ενα τροπο που όχι μονο θα αφήσει την χώρα να ανασανει αλλά θα προσφέρει αναπτυξη.Προσέξτε όμως, ανάπτυξη ελληνικών-κυριως- συμφερόντων.Και αυτό είναι που έχει για μας σημασία.
Ας δειξουμε κατανοηση,συνεκτιμωντας οτι ο κ.Γιουνκερ εχει και ενα ,μαλλον σοβαρο,προβλημα.Αντιμετωπιζει με "αγχος",για να μην πω με "φοβο",την υπαρκτη πιθανοτητα "μετακομισης"του κ.Αβραμοπουλου στην Ελληνικη Προεδρια,η οποια θα επιφερει και την αντικατασταση του στις Βρυξελλες απο τον κ.Παπαδημουλη,τον κ.Μηλιο,η,εν πασει περιπτωσει,απο καποιον "αριστερο",στην Κομισον και στην θεση του "επιτροπου μεταναστευσης και εσωτερικων υποθεσεων".Κατι που θα συμβαινει για πρωτη φορα,και σιγουρα θα δημιουργησει σημαντικες δυσκολιες στην "προωθηση και υιοθετηση"των επιθυμητων απο τον χωρο τον οποιο εκπροσωπει ο κ.Γιουνκερ ,αποφασεων"συγκεκριμενου περιεχομενου".
Όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες, αισθάνομαι σαν τους τουρίστες που μάζευαν καβουράκια όταν η θάλασσα είχε αποτραβηχτεί στην Ινδονησία πριν το τσουνάμι....(ελπίζω να διαψευστώ, και η αίσθησή μου αυτή να ωφείλεται στην φυσική μου καχυποψία...)
Σας παρακαλώ κύριε,προσέξτε την απαίσια ρητορική σας,ειδεμή θα αναγκαστώ να σας χαστουκίσω με το γάντι μου.Συγχύστηκα πάλι και έφυγε το μονόκλ από την θέση του.
Μπορει να ειχε και τις "ακομψες" στιγμες της η ρητορικη της νεας κυβερνησης αλλα ο,τι και να ηταν θα σας φαινοταν ασχημο μετα απο τα εκατομμυρια NAI ΣΕ ΟΛΑ που ακουγαμε τα τελευταια 2,5 χρονια
φέρεται να δηλώνει παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση “έχει μια απαίσια ρητορική”.Κι εσείς με τη σειρά σας έχετε μια απαίσια συμπεριφορά και μια αρρωστημένη αντίληψη της δημοκρατίας.