ΤΩΡΑ

Γιώργος Τσίπρας: Οφείλουμε μια συγνώμη στους ανθρώπους των νεκρών και στην κοινωνία

Γιώργος Τσίπρας: Οφείλουμε μια συγνώμη στους ανθρώπους των νεκρών και στην κοινωνία Facebook Twitter
2

«Οφείλουμε μια συγνώμη στους ανθρώπους των νεκρών και στην κοινωνία. Μια συγνώμη εκ μέρους του κράτους» υπογραμμίζει σε άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής» ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Όπως εξηγεί: Όχι γιατί φταίμε για το κράτος που παραλάβαμε. Αλλά γιατί είμαστε εμείς που το διαχειριζόμαστε τώρα. Και δεν έχουμε πείσει ακόμη ότι το παραλάβαμε για να το αλλάξουμε. Και δεν έχει καμιά σημασία που οι πραγματικοί υπεύθυνοι κουνούν τώρα και το δάχτυλο με περισσό θράσος, φανερώνοντας με τη στάση τους αδιαφορία για τους νεκρούς και την ανάγκη να εξαχθούν συμπεράσματα ουσίας. Συγνώμη»: τα παραπάνω .

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο Γ. Τσίπρας αναφέρει: «Οι δεκάδες νεκροί στο Μάτι οφείλονται κατά κύριο λόγο στο ακραίο φαινόμενο και σε δομικές αδυναμίες που το μετέτρεψαν σε ανθρώπινη καταστροφή παρά σε κρίσιμα διαχειριστικά λάθη» και ειδικότερα, «διαφαίνονται ήδη τρεις μεγάλες αστοχίες.

Όχι διαχείρισης, αλλά αστοχίες και αδυναμίες δομικές. Αυτή της οικιστικής αναρχίας και του "έλα μωρέ" που έμελλε να αναδυθεί με μακάβριο τρόπο, αυτήν της ανεπαρκούς πολιτικής προστασίας και, τέλος, η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Πολιτική
2

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"...Όχι γιατί φταίμε για το κράτος που παραλάβαμε. Αλλά γιατί είμαστε εμείς που το διαχειριζόμαστε τώρα. Και δεν έχουμε πείσει ακόμη ότι το παραλάβαμε για να το αλλάξουμε..."Να σας δώσουμε και δεύτερη τετραετία τότε, μήπως μπορέσετε και το αλλάξετε; "Για Ακόμα Καλύτερες Μέρες".Μήπως να στελεχώνατε το Λιμενικό με περισσότερους διασώστες και λιγότερα συριζοτρόλ (όπως αυτά έγραφαν στο twitter από τον επίσημο λογαριασμό του Λιμενικού πως "μετά τα μνημόνια θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο" της εθνοσωτηρίου και λαοπροβλήτου); Ίσως τότε να μην χρειαζόταν η αρωγή των ιδιωτικών σκαφών προκειμένου να εκκενωθεί η παραλία στο Μάτι. Ίσως να μην πνίγονταν κανείς.Την οικογενειοκρατία και τον νεποτισμό πάντως σίγουρα τον πατάξατε, όπως υποσχέθηκε ο άλλος Τσίπρας κύριε Τσίπρα (απλή συνωνυμία). Ευχαριστούμε.
" Όπως εξηγεί: Όχι γιατί φταίμε για το κράτος που παραλάβαμε. Αλλά γιατί είμαστε εμείς που το διαχειριζόμαστε τώρα. Και δεν έχουμε πείσει ακόμη ότι το παραλάβαμε για να το αλλάξουμε." Πηγή: www.lifo.grΠόσα χρόνια θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι θα απαιτούνταν για να λειτουργήσει α) ο συντονισμός Πυροσβεστικής και Αστυνομίας κυρίως και β) να ενταχθεί αυτός ο συντονισμός σε σχέδιο εκκένωσης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ;Και μάλιστα σε μια χώρα που ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ μεταπολιτευτικά δοκιμάζεται από πυρκαγιές κάθε πραγματικής ή εικαζόμενης αιτίας, άρα "υποψιασμένης" ;Ένας 44χρονος λοιπόν ΑΠΛΟΣ σημερινός Έλληνας πολίτης, έχει περάσει 26 χρόνια σαν ενήλικας με δικαίωμα ψήφου που καθόρισε το μέλλον της χώρας και έχει βιώσει την απώλεια εκατοντάδων ζωών και το κάψιμο εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους.Τι θα έπρεπε να περιμένει αν ήταν σε όλη την ενήλικη ζωή του αγωνιστής πολιτικός και ΠΘ πια της χώρας ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΙΔΙΩΝ ΣYΜΦΟΡΩΝ ;Να γίνει 49 ίσως, δεν τα προλαβαίνει όλα...