Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν απείλησα ποτέ με Grexit»

Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν απείλησα ποτέ με Grexit» Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Την απόφαση του να κατέβει στις ευρωεκλογές το DiEM25 γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην εκπομπή «Αυτοψία», ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν απείλησα ποτέ με Grexit».


«Δεν θα κρατούσα τίποτα από τη θητεία μου ως υπουργός, δεν έχεις εξουσία ως πρωθυπουργός ή ως υπουργός στην Ελλάδα, είμαστε σε μια ιδιότυπη κατάσταση όπου ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει περισσότερη εξουσία από τον πρωθυπουργό», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Επανέλαβε πως δεν απείλησε με Grexit, αλλά αρνήθηκε να πάρει δάνειο που δεν θα μπορούσε να αποπληρωθεί.


Αναφερθείς στη θητεία του σε κυβερνητικό θώκο, σημείωσε πως στον αποψιλωμένο δημόσιο τομέα βρήκε εργαζόμενους-ήρωες.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε πως εκείνο που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν τα συντροφικά μαχαιρώματα. Υπενθύμισε πως μετά την παραίτηση του από την κυβέρνηση, λίγες μέρες μετά μέσα ενημέρωσης τον κατηγορούσαν όταν δεν είχε «plan B», εναλλακτικό σχέδιο, και κατόπιν τον κατηγορούσαν επειδή είχε - όπως και πολλοί συνάδελφοι του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Βαρουφακης ειναι ο ανθρωπος που θα εσπρωχνε καποιον απο ενα γκρεμο και μετα θα κατηγορουσε την βαρυτητα οτι τον σκοτωσε! Ο τυπος ειναι επικίνδυνος, επαιξε τις ζωες 11 εκατομμυρίων κατοικων της χωρας στα ζαρια και μας ζηταει και τα ρεστα.