Γεροβασίλη: Η ΝΔ επέλεξε να μην φορολογήσει τους φίλους της- Η απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί

γεροβασιλη Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επέλεξε την εκτίναξη της έμμεσης φορολογίας, προκειμένου «να μην φορολογήσει τους φίλους της». 

Σε συζήτηση σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ενόψει των δεύτερων εκλογών 2023, η Όλγα Γεροβασίλη στράφηκε κατά της ΝΔ για τη φορολογία, ενώ όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι οι «φίλοι» στους οποίους αναφέρθηκε, απάντησε μεταξύ άλλων πως «οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν εταιρείες». 

«Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μην αυξήσει φορολογικούς συντελεστές ή και να ελαττώσει στην άμεση φορολογία, ωστόσο επέλεξε την εκτίναξη της έμμεσης φορολογίας, η οποία πλήττει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με στόχο να μην φορολογήσει τους φίλους της», δήλωσε αρχικά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Από τη μία πλευρά εισέπραξε το 2022 τέσσερα δισ. επιπλέον φόρους από την έμμεση φορολογία και στο πρώτο τετράμηνο του 2023 άλλο 1,5 δισ., σύνολο 6 δισ. περισσότερο από τους Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε. Όταν ρωτήθηκε αν αυτό έγινε για «να σώσει τους φίλους της» η ΝΔ, απάντησε «προφανώς». 

Στη συνέχεια, η Όλγα Γεροβασίλη δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για το ποιοι είναι οι «φίλοι» που θέλησε να ευνοήσει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα τους φορολογήσει. 

«Παραγωγοί και εταιρείες ενέργειας», αποκρίθηκε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. «Πού θα πάτε; Στον Μυτιληναίο;», επέμεινε ο Δημήτρης Οικονόμου και η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν εταιρείες». 

Καθώς συνεχίζονταν οι ερωτήσεις για το ποιοι είναι αυτοί στους οποίους αναφέρθηκε, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Εμείς καταγγέλλουμε τη ΝΔ και τις πολιτικές της. Επιλέγει τους φίλους της. Οι εταιρείες θέλουν να κερδίσουν, η συζήτηση είναι τι κάνει το κράτος. Η ΝΔ είναι το πρόβλημά μας, οι επιχειρηματίες κάνουν τη δουλειά τους». 

«Το πρόβλημά σας κ. Παυλόπουλε είναι ότι δεν γνωρίζετε ποιοι είναι οι παραγωγοί ενέργειας και ποιοι έχουν τα διυλιστήρια; Θα κοροϊδευόμαστε τώρα;», σχολίασε αμέσως μετά η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει για αύξηση της φορολογίας στις ελληνικές επιχειρήσεις. «Μιλάμε για τα υπερκέρδη τα οποία παρήχθησαν από εταιρείες ενέργειας και διύλισης, δεν φορολογήθηκαν. Η ακρίβεια συνεχίζεται», πρόσθεσε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ