Γεωργιάδης: Πιθανό άνοιγμα και των επιχειρήσεων εστίασης με κλειστούς χώρους τον Ιούνιο

Γεωργιάδης: Πιθανό άνοιγμα και των επιχειρήσεων εστίασης με κλειστούς χώρους τον Ιούνιο Facebook Twitter
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
0

«Οδικό χάρτη» ανοίγματος για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος τον Ιούνιο και των επιχειρήσεων εστίασης με πρόσβαση μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 17.000 επιχειρήσεις στην εστίαση που δεν έχουν εξωτερικό χώρο και υπενθύμισε πως αυτές πέρυσι λειτούργησαν με τα παράθυρα ανοιχτά και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα μπορέσουμε και φέτος που θα έχουμε και τα εμβόλια. Δηλαδή σε δυο με τρεις εβδομάδες» εξήγησε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.

«Εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει, η εστίαση θα πάει μια ώρα παραπάνω (μεσάνυχτα) με το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ αν η επιτροπή κάνει αναφορά και για κλείσιμο στη 01:00 το ΥΠΑΝΕ θα το δεχθεί, το ΥΠΑΝΕ είναι επισπεύδον» σημείωσε. Σχετικά με την πλατφόρμα στήριξης της εστίασης ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως μένει να δοθεί το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες και διευκρίνισε ότι η εκταμίευση θα γίνει μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από την αίτηση.

Χρονοδιάγραμμα για όλους τους κλειστούς χώρους 

«Θέλω, και αυτό θα ζητήσουμε από την επιτροπή, να βγάλουμε χρονοδιάγραμμα για όλους τους κλειστούς κλάδους της οικονομίας με το πρωτόκολλο και την ημερομηνία, για να ξέρουν όλοι (γάμοι, δεξιώσεις, κέντρα ευεξίας κλπ) πότε και πώς ξεκινάνε, οπότε να υπάρχει οδικός χάρτης ολοκλήρωσης του ανοίγματος της αγοράς» ανέφερε ακόμα ο υπουργός.

«Σίγουρα θα υπάρχουν περιορισμοί που θα χαλαρώνουν με το ρυθμό που εμβολιάζουμε, με 100.000 εμβόλια την ημέρα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με το ρυθμό που εμβολιάζουμε θα υπάρξει πολύ μεγάλη χαλάρωση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ για την κατάργηση των SMS στο λιανεμπόριο από τις 14 Μαΐου, με τα ίδια μέτρα προφύλαξης, σημείωσε ότι τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τμ και όχι 1 ανά 100 τμ που ισχύει έως τώρα, ενώ εξετάζεται περαιτέρω χαλάρωση, δηλαδή 1 άτομο ανά 25 τμ. σε μια εβδομάδα ίσως λίγο παρακάτω. Σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα εξεταστεί το θέμα των γυμναστηρίων.

Τέλος δήλωσε σύμφωνος με το να έχουν περισσότερα δικαιώματα οι εμβολιασμένοι ενώ ανέφερε πως το 98% των θυμάτων του κορωνοΐου δεν είχαν εμβολιαστεί. Γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει στοιχεία για το πόσοι από τα θύματα της πανδημίας, ήταν εμβολιασμένοι. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκληση Φιντάν: Η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας επί των στρατιωτικοποιημένων Δωδεκανήσων

Πολιτική / Προκαλεί ο Φιντάν: Η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας επί των στρατιωτικοποιημένων Δωδεκανήσων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απειλεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ