Γεωργιάδης: Κάναμε λάθος για τη φαρμακευτική κάνναβη - Θετική η συμβολή του Καρανίκα

Γεωργιάδης: Κάναμε λάθος για τη φαρμακευτική κάνναβη το 20818 Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας το 2018 στις νομοθετικές κινήσεις της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη φαρμακευτική κάνναβη ήταν λανθασμένη. 

Απαντώντας, όπως είπε, στο βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «άλλα έλεγε η Νέα Δημοκρατία το 2018 και άλλα λέει σήμερα», ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε λάθος, προσθέτοντας πως η συμβουλή του Νίκου Καρανίκα ήταν θετική στο ζήτημα. «Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Ναι είναι η απάντηση. Κάναμε λάθος το 2018. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να χάνουμε χρόνο για να υπερασπιζόμαστε κάτι που αναγνωρίζουμε ότι είναι λανθασμένο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. 

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε το λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες χωρίς σούξου και μούξου και φταίνε οι άλλοι, και η τρόικα και το μνημόνιο και τέτοια. Λοιπόν, το 2018 δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές που έδινε η φαρμακευτική κάνναβη στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Στην πορεία του χρόνου αποδείχτηκε, βοήθησαν κάποια στοιχεία που θα φέρω τώρα στην συζήτηση, να δούμε ότι είναι μια αγορά στην οποία η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει και είναι μία αγορά που δεν έχει κανένα ηθικό μελανό σημείο (...) είναι μία πραγματική αγορά για ιατρικούς σκοπούς που μεγαλώνει παγκοσμίως με πολύ μεγάλο ρυθμό και υπάρχουν πραγματικοί ασθενείς που κάνουν χρήση πραγματικών προϊόντων»

Για τον Καρανίκα

«Και εγώ θέλω να δείξω και μία πολιτική γενναιότητα γιατί θέλω στη ζωή να είμαι πάντα ειλικρινής (....) εσείς ποτέ δεν θα αναγνωρίσετε σε κανέναν πολιτικό αντίπαλο, οποιαδήποτε καλή κίνηση (...) Δεν αναφερθήκατε εσείς, θα αναφερθώ εγώ. Πρέπει να αναγνωρίσουμε στην συζήτηση και την θετική συμβολή του κυρίου Καρανίκα. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο με το οποίου έχουμε προφανώς σοβαρές πολιτικές διαφορές και να έχουμε δημόσια συγκρουστεί ιδιαίτερα πολύ. Όμως για την περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης, για την προσπάθειά του να νομοθετηθεί και να ανοίξουν οι δρόμοι στην ελληνική αγορά, εγώ θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής η παρουσία του κυρίου Νίκου Καρανίκα ήταν θετική. Και το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτό και πολεμάει, αν θέλετε, ακόμα και σήμερα, τον τιμά. Είναι κάτι από το οποίο η πατρίδα έχει να κερδίσει. Και χρήματα και το κυριότερο ανακούφιση στον πόνο των ασθενών».

Οι σχετικές δηλώσεις από το 8:13 και μετά

Η αντίδραση από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

«Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση -παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά», ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνοντας λόγο για «δικαίωση» και προσθέτοντας ότι θα περιμέναν «και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη».

«Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία», καταλήγουν οι ίδιες πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM