Γεωργιάδης: Η νομοθεσία καλύπτει τις απολύσεις ανεμβολίαστων- Το παράδειγμα που ανέφερε

Γεωργιάδης: Η νομοθεσία καλύπτει τις απολύσεις ανεμβολίαστων- Το παράδειγμα που ανέφερε Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Αναπόφευκτα θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι αυτές οι περιπτώσεις καλύπτονται από την κείμενη νομοθεσία. 

Η κυβέρνηση δεν αλλάζει τη σχετική νομοθεσία, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις περιπτώσεις στις οποίες επιχειρήσεις κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία τους. 

«Εάν είσαι σε δουλειά που μπορείς να κάνεις με τηλεργασία, φαντάζομαι ότι το δικαστήριο θα κρίνει ότι η απόλυση είναι καταχρηστική. Αν είσαι σε πόστο που δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, σε αυτή την περίπτωση προφανώς το δικαστήριο θα κρίνει ότι είναι λογική απόλυση», δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία η επιχείρηση επικαλείται σπουδαίο λόγο για την απόλυση, ο οποίος κρίνεται στο δικαστήριο. 

«Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, αναπόφευκτα, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και ανέφερε ένα παράδειγμα. 

«Ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, όλοι εμβολιασμένοι, πελάτες μόνο Αμερικάνοι, Covid free διαφήμιση στο διαδίκτυο, ο μάγειρας αρνείτο να εμβολιαστεί. Τον απέλυσε η επιχείρηση», είπε. 

Σε ό,τι αφορά στο δημόσιο, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι το πρόβλημα που προέκυψε αφορούσε το γεγονός ότι για να μπει κάποιος σε αναστολή έπρεπε να περάσει από το πειθαρχικό, μια διαδικασία που μπορεί να πάρει μήνες. Η ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση θα αποσυνδέει την αναστολή από την παραπομπή στο πειθαρχικό, συμπλήρωσε. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε την πρόσφατη δήλωσή του ότι η οικονομία θα καταστραφεί σε περίπτωση νέας γενικής καραντίνας. «Η σκέψη κάποιων ότι το κράτος θα μπορεί επ’ άπειρον να τους πληρώνει για να μην εργάζονται δεν είναι πραγματική. Και να ήθελε να το κάνει το κράτος, δεν μπορεί », συμπλήρωσε. 

Τέλος, αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση με τον κορωνοϊό, έκανε λόγο για μια πολύπλοκη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση. 

«Αν ήταν χειμώνας και είχαμε τέτοια έξαρση θα ήταν εύκολη απόφαση, θα κάναμε μια καραντίνα 15 ημέρες. Δεν έχουμε ηθικό δικαίωμα για αυτό, γιατί έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός και δεν έχουμε το δικαίωμα να τον περιορίσουμε. Δεύτερον είμαστε στη καρδιά της τουριστικής περιόδου και άμα κάνεις καραντίνα στον τουρισμό πολύ απλά δεν έχεις φράγκο», δήλωσε. 

«Αυτό το καλοκαίρι- για να μην έχουμε αυταπάτες- προφανώς θα ζήσουμε με τον ιό σε πολύ μεγάλη έξαρση. Δεν υπάρχει λύση χωρίς γενική καραντίνα. Γενική καραντίνα δεν μπορεί να επιβληθεί για προφανείς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM