Γεωργιάδης για «ξεπάγωμα» τριετιών: Δεν θα υπάρχει αναδρομικότητα

Γεωργιάδης για «ξεπάγωμα» τριετιών: Δεν θα υπάρχει αναδρομικότητα Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Διευκρινίσεις για το «ξεπάγωμα» των τριετιών και κάθε επιδόματος προϋπηρεσίας έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το «ξεπάγωμα» των τριετιών, μέτρο που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2024, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη 87η ΔΕΘ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως ο λόγος που προχωράει με ταχύτητα είναι, «γιατί θέλουμε να ξεκολλήσουμε από τον πάτο του βαρελιού εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με τον βασικό μισθό πάνω από 10 έτη και το θεωρούμε απαράδεκτο για εργαζόμενους να περνούν τα χρόνια και να μην αυξάνεται ο μισθός τους ούτε ένα ευρώ».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διευκρίνισε ότι στη νομοθετική διάταξη θα προβλέπεται ρητώς η μη αναδρομικότητα. Εξήγησε μάλιστα, πως ο σκοπός μίας κυβέρνησης είναι να βρει την ισορροπία μεταξύ ενός δίκαιου αιτήματος και των αντοχών της οικονομίας. «Αν πηγαίναμε να επιβάλουμε με νόμο αύξηση 30% γενικά στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, οι μισοί θα έχαναν τη δουλειά τους, γιατί οι επιχειρήσεις θα κατέρρεαν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως «είμαστε πλέον σε στέρεο έδαφος. Η ανεργία πέφτει με μεγάλη ταχύτητα. Δεν είναι ακόμη κάτω από 10% για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα, αλλά, στην πραγματικότητα, η ζήτηση στην αγορά εργασίας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Άρα, με τα μέτρα που λαμβάνουμε, πιστεύουμε ότι η ανεργία θα μειωθεί κάτω από το 10% πάρα πολύ σύντομα».

Αμέσως μετά υπογράμμισε ότι η τροπολογία για τις τριετίες θα κατατεθεί την άλλη εβδομάδα εκτάκτως στη Βουλή και θα ψηφιστεί την άλλη Πέμπτη ή την άλλη Παρασκευή, ώστε να είναι νόμος του κράτους, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην υπάρχει ανησυχία στην αγορά για το πώς θα εφαρμοστεί.

Τι προβλέπεται για την παρακράτηση του 30% από τη σύνταξη των εργαζομένων συνταξιούχων

Σχετικά με την κατάργηση της παρακράτησης του 30% από τη σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η διάταξη βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να εγκριθεί περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά θα ψηφιστεί στα μέσα Οκτωβρίου 2023, για να ισχύσει από τις αρχές του 2024.

Τόνισε πως ο σκοπός αυτής της διάταξης είναι να ενθαρρύνει τους συνταξιούχους οι οποίοι θέλουν να δουλέψουν να μπορούν να το κάνουν νόμιμα. «Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν εμπόδιζε τους συνταξιούχους να εργάζονται. Αυτοί που ήθελαν να δουλεύουν, δούλευαν, αλλά δούλευαν παράνομα» σχολίασε ο αρμόδιος υπουργός.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι με την κατάργηση της παρακράτησης του 30% από τη σύνταξη, θα καταγραφεί μεγάλη αύξηση δηλωμένων συνταξιούχων που εργάζονται.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Αναφορικά με το επίδομα της προσωπικής διαφοράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός, με απόφασή του, είπε ότι το επίδομα της προσωπικής διαφοράς θα καταβληθεί τελικά τον Δεκέμβριο 2023 και όχι τον Ιανουάριο, όπως είχαμε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες. «Λόγω της εθνικής οικονομικής επιτυχίας, διορθώνουμε τη βλάβη που προκαλεί ο νόμος Κατρούγκαλου σε περίπου 1.000.000 συνταξιούχους με την καταβολή αυτού του επιδόματος» προσέθεσε ο υπουργός.

Πολύ γρήγορα η μείωση της ανεργίας κάτω από 10%

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 115 επιχειρήσεων, οι οποίες προσέφεραν 2.700 νέες θέσεις εργασίας.

«Κλείστηκαν πάνω από 3,5 χιλιάδες ραντεβού από πολίτες, οι οποίοι έκαναν προσωπικές συνεντεύξεις με τις επιχειρήσεις, πολλοί από αυτούς υπέγραψαν σύμβαση εργασίας επιτόπου, ενώ άλλοι έχουν προγραμματίσει δεύτερη συνάντηση στα γραφεία των εταιριών, για να υπογράψουν σύμβαση τις επόμενες ημέρες», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συμπλήρωσε πως «πιστεύω ότι, με την εργατικότητα της ΔΥΠΑ, θα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μείωση της ανεργίας κάτω από 10% ακόμα γρηγορότερα, γιατί, τελικά, στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να βρούμε στον κόσμο δουλειά και να μπορέσει να κάνει τη ζωή του καλύτερη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Η επαγγελματική εκπαίδευση δεν είναι «φτωχός συγγενής»

Πολιτική / Μητσοτάκης σε μαθητές ΕΠΑΛ: Η επαγγελματική εκπαίδευση δεν είναι «φτωχός συγγενής»

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους μαθητές να στραφούν στην επαγγελματική εκπαίδευση γιατί «μπορεί να ανοίξει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες λεωφόρους επαγγελματικής ανέλιξης και προόδου»
LIFO NEWSROOM
Υπ. Εξωτερικών κατά Μπαχτσελί: Ζητήματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης 

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Μπαχτσελί για τα Δωδεκάνησα: Ζητήματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης 

Η Ελλάδα δεν παραιτείται από το δικαίωμά της στην άμυνα, πόσο μάλλον, τη στιγμή που απειλείται με πόλεμο (casus belli), απαντά η Ελλάδα στον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Κασσελάκης: «Τιμητική η δίωξη, υπάρχει θέμα με τον νόμο για αποδήμους» λέει ο δικηγόρος του

Πολιτική / Στέφανος Κασσελάκης: «Τιμητική η δίωξη, υπάρχει θέμα με τον νόμο για τους αποδήμους» λέει ο δικηγόρος του

Όπως υποσηρίζει, η δίωξη που έχει ασκηθεί, δεν αφορά το πόθεν έσχες αλλά τη συμμετοχή του στην εταιρεία που είχε δανείσει χρήματα πριν τα Χριστούγεννα 2023 για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης με μπιν Σαλμάν: «Ελλάδα και Σαουδική Αραβία έχουν το ίδιο όραμα για την ασφάλεια στην περιοχή μας»

Πολιτική / Μητσοτάκης με μπιν Σαλμάν: «Ελλάδα και Σαουδική Αραβία έχουν το ίδιο όραμα για την ασφάλεια στην περιοχή μας»

«Η Σαουδική Αραβία είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός από την αλ-Ούλα - Τι συζητήθηκε στο συμβούλιο συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Κασσελάκης: Δίωξη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες

Πολιτική / Δίωξη στον Κασσελάκη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα υπήρξε η δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας την οποία διαθέτει στις ΗΠΑ και από την οποία δόθηκαν χρήματα προς το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ - Η προκαταρκτική διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στη Σαουδική Αραβία για επενδυτικές συμφωνίες - αμυντική συνεργασία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στη Σαουδική Αραβία για επενδυτικές συμφωνίες - αμυντική συνεργασία

Τι σηματοδοτεί η επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλ-Ούλα της Σαουδικής Αραβίας και η συνάντησή του με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman - Ποιοι υπουργοί τον συνοδεύουν
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης: Στις 16 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το βιβλίο του

Πολιτική / Η «Δεύτερη Ευκαιρία» του Στέφανου Κασσελάκη: Στις 16 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το βιβλίο του

Σύμφωνα με πληροφορίες στο βιβλίο υπάρχουν αποκαλύψεις για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα - Στο πλαίσιο της καμπάνιας προώθησης ο Κασσελάκης φωτογραφήθηκε με ένα αντίτυπο
LIFO NEWSROOM