Γεννηματά: Τρία μέτωπα που το ΚΙΝΑΛ μπορεί να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία

Γεννηματά: Τρία μέτωπα που το ΚΙΝΑΛ μπορεί να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Στα τρία μέτωπα στα οποία το ΚΙΝΑΛ είναι διατεθειμένο συνεργαστεί μετεκλογικά με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ θα φροντίσει για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά. Και αυτά είναι τα τρία ζητήματα στα οποία μπορεί να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε σαφές ωστόσο ότι η στάση της δεν ισοδυναμεί με συγκυβέρνηση αλλά με «υπεύθυνη αντιπολίτευση». Τα υπόλοιπα, είπε θα αξιολογηθούν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Ειδικά για την κατάργηση της απλής αναλογικής υπογράμμισε πως απαιτούνται 200 έδρες, σημειώνοντας πως αυτό απαιτεί ισχυρότερο ΚΙΝΑΛ στην Βουλή.

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

Υπογράμμισε πως δεν θα συναινέσει σε διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος, που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα, αλλά θα αξιώσει αναλογικότερο μοντέλο, ενώ κατηγόρησε την ΝΔ πως στο όνομα της εξουσίας σκέφτεται τυφλά τα συμφέροντά της. Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ πως το Κίνημα λειτουργεί ως «υποστύλωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά απάντησε αιχμηρά πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «θράσος» να μιλά κατ' αυτόν τον τρόπο. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί χρόνια συγκαλύπτει τα λάθη της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και βασίζεται στην καραμανλική πτέρυγα.

Novartis και Τουρκία

Ερωτηθείσα για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως πλέον αποδεικνύεται η εσκεμμένη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων. Έβαλε στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, αποδίδοντάς του βαρύτατες ευθύνες για αυτή την «πλεκτάνη».

«Καμπανάκι» για τα εθνικά θέματα

Επιτέθηκε επίσης στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς που έχει κάνει στις σχέσεις με την Τουρκία, καταγγέλλοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει εκ νέου να κινηθεί ερήμην του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, όπως έκανε και στο «μακεδονικό». «Χτυπάω καμπανάκι, δεν αντέχει η χώρα δεύτερο ναυάγιο και υποχώρηση στα εθνικά ζητήματα», δήλωσε.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως όλα τα διαπραγματευτικά ανοίγματα που έχει επιχειρήσει η Αθήνα προς την Άγκυρα έχουν αποτύχει, πυροδοτώντας μάλιστα επιδείνωση στις διμερείς σχέσεις. Στις δύο εβδομάδες που απομένουν ως τις εκλογές ο κ. Τσίπρας «μπορεί μόνον να μην ζημιώσει παραπάνω την χώρα», είπε.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών Υπογράμμισε πως δεν θα συναινέσει σε διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος, που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα, αλλά θα αξιώσει αναλογικότερο μοντέλο Πηγή: www.lifo.grΌταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε την πλήρη αναλογική και τους καλούσε να ψηφίσουν μαζί ώστε να ισχύσει από αυτές τις εκλογές, εκείνοι γιατί καταψήφισαν? Εκείνοι έφεραν το μπόνους, μετά το μετάνιωσαν και είπαν πως θα το καταργούσαν, μετά είπαν ότι θα έρθει ακυβερνησία με πλήρη αναλογική και τώρα πάλι θέλουν κατάργηση του μπόνους.Τι γίνεται?? Μας δουλεύουν??