Γαβρόγλου: Από τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Γαβρόγλου: Από τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα ανακοινωθεί άμεσα και θα ισχύσει από το 2020, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, είπε συγκεκριμένα πως το νέο σύστημα θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020 και θα αφορά τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2019 θα φοιτούν στην Γ' Λυκείου.

«Θα είναι δομημένο γύρω από το ποια θα είναι η Γ' Λυκείου. Δεν μπορεί από τη Α' Λυκείου τα παιδιά να έχουν το άγχος των εξετάσεων. Πρέπει να αποδραματοποιηθούν», υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα, διέψευσε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

«Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις χωρίς καμία εξέταση και κανένα μάθημα στα πανεπιστήμια, χωρίς απολυτήριο. Οι εξετάσεις είναι οργανικό εργαλείο του παιδιού. Κανείς δεν λέει ότι θα πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο και θα κάνεις ό,τι θέλεις.

»»Το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα θα είναι γύρω από το απολυτήριο. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το απολυτήριο που θα παίρνουν τα παιδιά και με εξετάσεις και με παρουσία και με εργασίες θα είναι αντικειμενικό», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM