Φίλης για Κασσελάκη: «Θέλει να μετατρέψει ένα κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς σε κόμμα Μπάιντεν»

Φίλης για Κασσελάκη: «Ναι δημοκρατία έχουμε, αλλά ελέγχουμε μερικά πράγματα. Εξαπατήθηκε ο κόσμος» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της απόφασης του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος τους Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα.

Σε νέες δηλώσεις του χθες βράδυ και σήμερα το πρωί ο Νίκος Φίλης υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επιστρέφει από τις ΗΠΑ και μάλιστα αύριο θα συμμετάσχει στο 27ο Συνέδριο του Economist με ομιλία του το βράδυ στο Λαγονήσι. 

Ο Νίκος Φίλης μιλώντας χθες βράδυ στο KONTRA υποστήριξε μεταξύ άλλων πως ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε «επιλογή μετάλλαξης, μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους». Τον κατηγόρησε πως θυμίζει Ντόναλντ Τραμπ, ενώ για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη από την βάση είπε χαρακτηριστικά: «ναι δημοκρατία έχουμε αλλά ελέγχουμε μερικά πράγματα». Στη συνέχεια υποστήριξε πως εξαπατήθηκε ο κόσμος, γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είπε τις πολιτικές του απόψεις. Κατήγγειλε επίσης πως Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος συκοφαντήθηκαν πως υπονόμευσαν τον Τσίπρα.

Σε νέα συνέντευξή του σήμερα στον ΣΚΑΙ o Nίκος Φίλης τόνισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν έχει δικαίωμα να διαγράψει σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ» και πως «ο Τσίπρας ανέδειξε τον Κασσελάκη».

 

«Θέλει να μετατρέψει ένα κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς σε κόμμα Μπάιντεν», είπε σε άλλο σημείο ο Νίκος Φίλης και είπε το κόμμα περνάει στρατηγική κρίση. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «ο Κασσελάκης κάνει πολιτική με βάση την προσωπική του ζωή»


Γιώργος Τσίπρας:  «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει για διάλυση»

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 μίλησε για στρατηγική που ακολουθούν ορισμένα στελέχη τα οποία έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημιά στο κόμμα.

«Δεν είναι το θέμα οι διαγραφές, πρέπει να χωρίσουμε. Όταν δεν υπάρχει κανένα έδαφος συζήτησης, χωρίζεις», τόνισε.
 «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει για διάλυση, για αποχώρηση ή έστω διάσπαση μπορεί να πάει, σε διάλυση δεν θα πάει», υπογράμμισε ακόμα ο Γιώργος Τσίπρας.

Νωρίτερα, σε νέες του δηλώσεις ο Δημήτρης Βίτσας χαρακτήρισε την κατάσταση «επικίνδυνη». Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο Δημήτρης Βίτσας απαντώντας σε ερώτηση αν το κόμμα θα διαλυθεί, είπε πως ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι σε επικίνδυνη κατάσταση και ο καθένας σκέφτεται τι θα κάνει». Πρόσθεσε ότι δεν τον εκφράζει η ηγεσία, αλλά όπως ανέφερε υπάρχουν κάποιες ελπίδες να το σώσουμε. Επισήμανε παράλληλα ότι ο καθένας θα πάρει τις δίκες του αποφάσεις.

Αναφορικά με την εκλογή του Στεφάνου Κασσελάκη είπε ότι δεν αμφισβητεί πως κέρδισε με διαφανή τρόπο. Επισήμανε επιπλέον ότι θα χρειαζόταν μια βοήθεια από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει αν του δόθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αντιδράσεις και οι προειδοποιήσεις 

Χθες υπήρξε κείμενο 117 μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Πρόκειται για μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη και το κείμενο υπογράφουν 117 μέλη και φίλοι του κόμματος, μεταξύ των οποίων και οι Γιώργος Σταθάκης και Ανδρέας Ξανθός.

Προηγήθηκε και κοινή δήλωσή των Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξη Χαρίτση και Νάσου Ηλιόπουλου, στην οποία τόνιζαν πως υπάρχει «σοβαρότατη κρίση» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι παρακάτω υπογράφουσες και υπογράφοντες, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, καταθέτουμε τη δυσαρέσκειά μας για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανησυχία μας για την Αριστερά στην Ελλάδα» αναφέρει αρχικά το κείμενο των 117 μελών του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Είναι πολύς καιρός τώρα που οι πολιτικές και οργανωτικές επιλογές του κόμματος έχουν απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές και καταστατικές του αρχές. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας, από τις ανακοινώσεις, τις πολιτικές πρωτοβουλίες, τις κοινοβουλευτικές πρακτικές και τη λειτουργία των οργάνων» επισημαίνουν. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM