Ευρωεκλογές 2019: Η μάχη του σταυρού - Ποιοι υποψήφιοι εκλέγονται

Ευρωεκλογές 2019: Η μάχη του σταυρού - Ποιοι υποψήφιοι εκλέγονται Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
3

Με τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ να αγγίζει σχεδόν τις 9,5 μονάδες η προσοχή των ψηφοφόρων στρέφεται στους νέους ευρωβουλευτές. 

Για τη Νέα Δημοκρατία, που εκλέγει εφτά ευρωβουλευτές, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συγκεντρώνει 199.352 σταυρούς προτίμησης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 162.715, η Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη 113.664, η Μαρία Σπυράκη 102.128, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης 81.030, η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου 77.455 και ο Γιώργος Κύρτσος 76.002. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει μέχρι στιγμής 6 έδρες. Πρώτος στο ευρωψηφοδέλτιο αναδεικνύεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης με 100.152 σταυρούς και ακολουθούν η Έλενα Κουντουρά με 87.565, ο Κώστας Αρβανίτης με 77.917, ο Στέλιος Κούλογλου με 73.760, ο Αλέξης Γεωργούλης με 57.439 και ο Πέτρος Κόκκαλης με 52.593.

Δύο ευρωβουλευτές εκλέγει το Κίνημα Αλλαγής: τους Νίκο Ανδρουλάκη που βρίσκεται πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με 53.493 σταυρούς και Εύα Καϊλή που συγκέντρωσε 45.420 σταυρούς προτίμησης. Στο ΚΚΕ το προβάδισμα για τις δύο θέσεις ευρωβουλευτών έχουν ο Κώστας Παπαδάκης με 23.520 σταυρούς και ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος με 18.335. Από τη Χρυσή Αυγή προηγούνται οι Γιάννης Λαγός με 44.515 και Θανάσης Κωνσταντίνου με 17.010.

Από την Ελληνική Λύση την έδρα κερδίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος που έχει συγκεντρώσει 49.819 σταυρούς ενώ από το ΜεΡΑ25 το προβάδισμα έχει η Σοφία Σακοράφα με 14.523 σταυρούς προτίμησης.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι αληθινά συναρπαστικά ενδιαφέρον ότι ο Νίκος Παπανδρέου-της γνωστής δυναστείας-δεν εκλέγεται με το ΚΙΝΑΛ για την ευρωβουλή. Μοιάζει να έχουμε πια απαλλαγεί τελεσίδικα από αυτή τη κακόφημη φαμίλια-βέβαια καραδικεί ο ΓΑΠ και η τυχόν-αυτόματη-επανεκλογή του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα στραβώσει και θα αποφύγουμε την επανεκλογή του που είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει σαν όχημα τσιπραϊκό για οριστική και τελεσίδικη διάλυση του όποιου ΠΑΣΟΚ απομένει. Ο μοιραίος άνθρωπος για τόσα πολλά π΄ράγματα.
Αξιος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, πρεπει ομως να αναγνωρισουμε και την συμβολη του Παυλου Πολακη που χαρη στις, εμετικες, δηλωσεις του τον κλειδωσε στην πρωτη θεση πανελλαδικα. Ο ορισμος του πηγε για μαλλι και βγηκε κουρεμενος.Τωρα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ηθελα πραγματικα να ηξερα ποσο ικανοποιημενοι ειναι στο κομμα με τους ευρωβουλευτες Κουντουρα, Γεωργουλη και Κοκκαλη. Μιλαμε θα μυρισει αριστεροσυνη το ευρωκοινοβούλιο...