«Τσουνάμι» σεναρίων έχει προκαλέσει η τελευταία ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου στο Facebook, εν όψει των εκλογών για την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ

 

Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που σπεύδουν να υποθέσουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείεται να διεκδικήσει το «τιμόνι» του κόμματος. «18 Οκτώβρη 1981. Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού» έγραψε ο πρώην πρωθυπουργούς με την ανάρτησή του να έχει ήδη γίνει viral μεταξύ των ακολούθων του και όχι μόνο. 

 

 

Το παρασκήνιο και τα σενάρια των επαφών

 

Την Κυριακή, χωρίς φαινομενικά ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν κάποιες από τις συναντήσεις που έχει προγραμματίσει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τους συνολικά έξι υποψηφίους που διεκδικούν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το τοπίο είναι ακόμη «θολό» για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες από τη μία, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη δημοσίως τις προθέσεις του. Παράλληλα, οι όποιες κινήσεις έχει κάνει δεν έχουν αλλάξει προς το παρόν τους συσχετισμούς καθώς κανείς δεν έχει αποσυρθεί από τις εσωκομματικές εκλογές. 

 

Χθες, την πόρτα του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, πέρασαν οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης. Αμφότεροι, μετά το πέρας των συναντήσεων που είχαν, στις δηλώσεις τους αποτύπωσαν ένα καλό κλίμα, χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων. 

 

Εξερχόμενος ο κ. Γερουλάνος συνομίλησε με δημοσιογράφους λέγοντας πως, «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα» ενώ πρόσθεσε, ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης. Ο κ. Χρηστίδης είπε ότι «είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση»..

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε μέσω zoom με τον Χάρη Καστανίδη. Από το περιβάλλον του ξεκαθαρίζεται ότι παραμένει σταθερός στη διεκδίκηση της ηγεσίας, ενώ υπήρξε και επικοινωνία και με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, με τον οποίον αναμένεται να συναντηθεί σήμερα, Δεύτερα.

 

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή θα συναντηθούν σήμερα, ενώ αναμένεται επικοινωνία πιθανόν μέσω zoom και με τον Ανδρέα Λοβέρδο. 

 

Κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι εάν ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να διεκδικήσει την ηγεσία ίσως αποσυρθούν τελικά από την κούρσα οι Παύλος Γερουλάνος και Βασίλης Κεγκέρογλου, πιθανόν και ο Παύλος Χρηστίδης.