Ερώτηση Μπακογιάννη για το βέτο της Ελλάδας στις κυρώσεις κατά ιρανικής τράπεζας

Ερώτηση Μπακογιάννη για το βέτο της Ελλάδας στις κυρώσεις κατά ιρανικής τράπεζας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα διαφοροποιήθηκε και είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που έθεσε βέτο στη λήψη απόφασης του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών για ανανέωση των κυρώσεων σε βάρος της ιρανικής τράπεζας Bank Saderat Iran, ζητά να μάθει η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, η βουλευτής Α' Αθηνών τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ αναφέρει:

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της ιρανικής τράπεζας Bank Saderat Iran. Αντιλαμβανόμαστε το σκεπτικό των αποφάσεων του Γενικού Δικαστηρίου (Φεβρουάριος 2013) και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Απρίλιος 2016), τα οποία ακύρωσαν τις κυρώσεις που είχε επιβάλει το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. σε βάρος της Bank Saderat Iran, λόγω έλλειψης επαρκούς αιτιολογίας από την πλευρά του Συμβουλίου για το αν η τράπεζα εμπλεκόταν σε παράνομες δραστηριότητες.

Παρά ταύτα, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιο λόγο η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που θέτει βέτο στη λήψη απόφασης του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών για ανανέωση των κυρώσεων; Ποιοι ήταν οι λόγοι ουσίας που συνηγόρησαν σε μία τέτοια διαφοροποίηση;»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ