Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο.

 

Σήμερα θα τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας οι πολιτικοί αρχηγοί και θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

 

Ανάμεσα στα βασικά σημεία αντιπαράθεσης για το εργασιακό νομοσχέδιο που έχουν αναδειχθεί κατά τη διαδικασία της συζήτησης είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμφωνίες, η καθιέρωση χρονικών ορίων εργασίας, η ρύθμιση για τις υπερωρίες οι παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο.

 

Η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο ολοκληρώνεται εν μέσω της 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο, από την οποία εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει στις 10:30 και στις 17:00 στο Σύνταγμα.

 

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να μετάσχουν στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνει με το ΕΚΑ στις 18:00 στο Σύνταγμα.