Απεργία πραγματοποιείται σήμερα στο Δημόσιο, για το εργασιακό νομοσχέδιο, με εξαίρεση τους εμπλεκόμενους στις Πανελλαδικές εξετάσεις.Από την 24ωρη απεργία εξαιρέθηκαν χθες οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων. Είχε προηγηθεί προσφυγή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στη δικαιοσύνη.

 


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου έχουν προγραμματιστεί σήμερα τόσο για το πρωί όσο και για το απόγευμα. Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει στις 10:30 και στις 17:00 στο Σύνταγμα.

 

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να μετάσχουν στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνει με το ΕΚΑ στις 18:00 στο Σύνταγμα.

 

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

 

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας.

 

Τα μέσα σταθερής τροχιάς- μετρό (γραμμές 1, 2 & 3) και τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

 

Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

 

Τι ισχύει για τα πλοίαΤο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε χθες παράνομη την 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που είχαν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

 

Οι διοικήσεις των σωματείων κάλεσαν τους ναυτεργάτες σε περιφρούρηση της απεργίας. «Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

 

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης, λόγω της απεργίας που κήρυξε το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και Διαποντίων νήσων, «'Αγιος Σπυρίδωνας».