Επιτροπή δεοντολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ με Τζανακόπουλο & Γεροβασίλη για τα «απρόσεχτα στελέχη»

Επιτροπή δεοντολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ με Τζανακόπουλο & Γεροβασίλη για τα «απρόσεχτα στελέχη» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την λειτουργία της επιτροπής δεοντολογίας με ευθύνη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Τζανακόπουλου και της γραμματέα της ΚΟ Όλγας Γεροβασίλη.

Αν και πολλοί εκτιμούσαν πως η χθεσινή συνεδρίαση θα ήταν θυελλώδης, κύλησε τελικά σε ήρεμο κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Αυγή», ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως έκανε λάθος με τη δημοσιοποίηση της αντίθεσής του με τον χαρακτηρισμό "πολιτικός απατεώνας", «ιδίως σε αυτή τη συγκυρία».

Σε περίπτωση «παραφωνιών» οι δύο γραμματείς θα επικοινωνούν με τα στελέχη και τους βουλευτές και, όταν κρίνεται απαραίτητο, θα τους ζητείται να ανακαλέσουν τη δήλωσή τους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι δύο γραμματείς θα παραπέμπουν το θέμα στα αρμόδια πολιτικά - κομματικά όργανα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε πίσω την αρχική του πρόταση για σύσταση τετραμελούς πειθαρχικού οργάνου. Στην εισηγητική του τοποθέτηση αναφέρθηκε τόσο στη διαφοροποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και στην παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη που χαρακτήρισε «άπατρι και διεθνιστή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ το ζήτημα του Ευκλείδη ισοβαρές με αυτό της Τζάκρη» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πιστεύω, όμως, Ευκλείδη ότι έπραξες λάθος με τη δημοσιοποίηση της διαφωνίας σου. Οι όποιες διαφωνίες πρέπει να τίθενται στα συλλογικά όργανα», πρόσθεσε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο για «λάθος χρονική συγκυρία».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ