Επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα και στην επιτροπή επιστημόνων πραγματοποίησε, από το βήμα της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

 

«Ξοδέψατε στον γάμο του καραγκιόζη οκτώ μήνες. Και εγώ, τώρα δεν μιλάω γενικώς, μιλάω με το βάρος που έχει μία θητεία πέντε χρόνων στο υπουργείο Υγείας που ευτυχώς και τον Μάρτη και μέχρι τώρα έχουμε το υγειονομικό σύστημα που σας παραδώσαμε τον Ιούλη του '19, και όχι το υγειονομικό σύστημα που παραλάβαμε τον Γενάρη του '15», δήλωσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο Παύλος Πολάκης.  

 

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η δραματική τροπή που παίρνει οφείλεται στη δικιά σας ανεπάρκεια. Πολιτική και τεχνοκρατική», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης καταγγέλλοντας πως τα πραγματικά παραπάνω κρεβάτια πολυδύναμων ΜΕΘ είναι ανάμεσα σε 130 με 140. 

 

«Και εγώ θέλω να ρωτήσω τώρα, γιατί δεν μπορώ άλλο, έχω φτάσει μέχρι εδώ. Να ρωτήσω τον φίλτατο Σωτήρη. Τον αποκάλεσε ο πρωθυπουργός σήμερα έτσι. Τον κ. Τσιόδρα λέω. Ισχύει ή δεν ισχύει ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την απόφασή της - την επιστημονική της απόφαση - σε τρία θέματα: στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων;» είπε ο κ. Πολάκης. 

 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε πως η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε. 

 

«Εγώ δεν λέω ότι την πολιτική ευθύνη την έχουν οι επιστημονικές επιτροπές. Την πολιτική ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις. Γι' αυτό είπα πως το lockdown έχει όνομα "Μητσοτάκης", τώρα. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε εντολές πολιτικής διαχείρισης. Λένε την άποψή τους, δεν την αλλάζουν με βάση πολιτικές οδηγίες. Είναι ισχυρή η καταγγελία αυτή που κάνω. Παίρνω όλο το βάρος. Ξέρω πως έφυγαν άτομα από την επιτροπή γιατί δεν άντεξαν αυτή την ιστορία», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης. 

 

«Η τελευταία αρλούμπα που ακούω (...) είναι ότι τα μικρά παιδιά δεν μεταδίδουν. (...) Παιδιά δεν μεγαλώσατε όλοι; Όταν πήγαν τα παιδιά πέντε και έξι χρονών και πήγαν σχολείο δεν κολλούσαν όλα ιώσεις και τις φέρναν σπίτι; Ναι ή όχι; Πρέπει να είσαι γιατρός; Τι επιστημονικές μπούρδες είναι αυτές κ. Σωτήρη μου ότι τα παιδιά του δημοτικού κολλάνε λιγότερο;» κάνοντας λόγο για «επιστημονικές αρλούμπες» και καταγγέλλοντας εκστρατεία εκφοβισμού. 

 

Παράλληλα ο κ. Πολάκης κατήγγειλε πως στην αποθήκη υλικού στον Ταύρο «στοιβάζονται δωρεές αναπνευστήρων» και ζήτησε νέες προσλήψεις.