ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Επικροτούν οι ΗΠΑ την έξοδο της χώρας στις αγορές - Συνάντηση Φλαμπουράρη με Αμερικανό πρεσβευτή

Επικροτούν οι ΗΠΑ την έξοδο της χώρας στις αγορές - Συνάντηση Φλαμπουράρη με Αμερικανό πρεσβευτή Facebook Twitter
0

Ως θετικές κρίνει τις ελληνικές προσπάθειες στο χώρο της οικονομίας ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ,  όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη συνάντηση του με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Ο κ. Πάιτ υπογράμμισε το ενδιαφέρον της χώρας του για επενδύσεις, ενώ η συζήτηση κινήθηκε περισσότερο σε θέματα, όπως η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αλλά και οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε πόσο κρίσιμη και χρήσιμη είναι για την Ελλάδα, η προσπάθεια που γίνεται στο ενεργειακό πεδίο, είτε αφορά το φυσικό αέριο, είτε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είτε τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Σε αυτό το πλαίσιο εξήρε το ρόλο της τετραμερούς (Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου) στον τομέα της ενέργειας», επισημαίνεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.


Παράλληλα, «ο κ. Πάιατ επεσήμανε στον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τις αναπτυξιακές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας θετικά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και τη συμμετοχή Αμερικανών επενδυτών στην ομολογιακή έκδοση.

Επίσης ο Αμερικανός πρέσβης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των εταιρειών της χώρας του για επενδύσεις, όπως αυτές του Ελληνικού και των Ναυπηγείων.


Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Πάιατ επεσήμανε πως οι ΗΠΑ υπερασπίζονται την καλή γειτονία των δύο χωρών, καθώς θεωρεί πως οι αγαστές σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, αποτελούν σε μεγάλο βαθμό, 'κλειδί', για την ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή.

Πολιτική
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ