Η διαρροή από μέρους του κ. Τόμσεν ότι έψαχνε τις δύο τελευταίες εβδομάδες τους Έλληνες υπουργούς καθώς σύμφωνα με αυτόν είχαν να ασχοληθούν με τα εσωκομματικά τους, έδωσε αφορμή στο  Reuters να αναφέρει σε άρθρο  με τίτλο "Η ευρωζώνη επιμένει: δεν υπάρχει διάσωση χωρίς μεταρρυθμίσεις"¨, ότι οι υπουργοί Οικονομικών των 17 είναι δυσαρεστημένοι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύουν ότι δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις εξελίξεις στο κόμμα τους, παρά στις συνομιλίες για μεταρρυθμίσεις. Το Ρόιτερς αναφέρει ότι ο Βενιζέλος είναι δύσκολο να βρεθεί επειδή «κάνει εκστρατεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και έτσι δεν είναι διαθέσιμος για να συναντηθεί με τα μέλη της τρόικας».

 

Πολύ δυσαρεστημένος με το δημοσίευμα ο υπουργός Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη δήλωση προς το πρακτορείο "γελοία, αν όχι ύποπτη".

 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι: "Αυτή η ανώνυμη δήλωση μοιάζει γελοία αν όχι ύποπτη σε όλους όσους έχουν βασική γνώση του καθημερινού προγράμματος του υπουργού Οικονομικών με πολύωρες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας, τις συνεχείς επαφές του με τις ομολόγους του και τους επικεφαλής των οργανισμών που μετέχουν στην τρόικα, τις συνεχείς συναντήσεις εργασίας με τον πρωθυπουργό, τις τηλεδιασκέψεις, τις επιτυχημένες επαφές με το IIF για το PSI και γενικά όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται 24 ώρες την μέρα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων της οποίας ηγείται ο υπουργός Οικονομικών".

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr