Ένταση εντός και εκτός Βουλής - Οι δήμαρχοι στο Σύνταγμα και μέσα καβγάδες για τα ταμειακά

Ένταση εντός και εκτός Βουλής - Οι δήμαρχοι στο Σύνταγμα και μέσα καβγάδες για τα ταμειακά Facebook Twitter
4
Ένταση εντός και εκτός Βουλής - Οι δήμαρχοι στο Σύνταγμα και μέσα καβγάδες για τα ταμειακά Facebook Twitter

Στη Βουλή βρέθηκαν οι δήμαρχοι της χώρας ενόψει της ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων.


Στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις τους, σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στο προεδρείο και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ένταση εντός και εκτός Βουλής - Οι δήμαρχοι στο Σύνταγμα και μέσα καβγάδες για τα ταμειακά Facebook Twitter


«Θεωρώ ότι ο διάλογος μπορεί να βοηθήσει να διορθωθεί η συνταγματική εκτροπή», δήλωσε ο κ. Πατούλης αποχωρώντας από το κτήριο της Βουλής.


«Ελπίζουμε να αντιληφθούν όλοι ότι η Αυτοδιοίκηση είναι εκείνη που πάντα έχει βοηθήσει την πατρίδα, είναι εκείνη που μπορεί να βοηθήσει εκ νέου όμως είναι κι εκείνη η οποία βάσει θεσμών που περιέχονται στο Σύνταγμα, πρέπει να κρατήσει τους θεσμούς.
Θεωρούμε πρώτη καλή διάθεση ότι δεν συμπεριλαμ βάνονται τα δημοτικά τέλη μέσα στα διαθέσιμα τα οποία θέλουν να κρατάει η Τράπεζα της Ελλάδος και συνεχίζουμε, κατέληξε ο κ. Πατούλης.

 

Ένταση εντός και εκτός Βουλής - Οι δήμαρχοι στο Σύνταγμα και μέσα καβγάδες για τα ταμειακά Facebook Twitter

Οι δήμαρχοι έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα Ένταση πάντως προκλήθηκε όταν κλούβες της Αστυνομίας έκλεισαν το δρόμο στη μηχανοκίνητη πορεία των δημοτικών υπαλλήλων που θέλησαν να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Ένταση εντός και εκτός Βουλής - Οι δήμαρχοι στο Σύνταγμα και μέσα καβγάδες για τα ταμειακά Facebook Twitter

Η ένταση εντός της Βουλής είναι μεγάλη μέχρι και αυτή την ώρα. Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων διαπληκτίζονται με ένταση στην αίθουσα.

Ένταση εντός και εκτός Βουλής - Οι δήμαρχοι στο Σύνταγμα και μέσα καβγάδες για τα ταμειακά Facebook Twitter
Ένταση εντός και εκτός Βουλής - Οι δήμαρχοι στο Σύνταγμα και μέσα καβγάδες για τα ταμειακά Facebook Twitter

Ο κ. Λοβέρδος διαμαρτυρόταν για την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών.

 

Στη συνέχεια ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε όρθια στην αίθουσα και άρχισε να φωνάζει και να κινείται με άγριες διαθέσεις προς το έδρανο του κ. Λοβέρδου για να διαμαρτυρηθούν εντόνως.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «σκηνικό ρήξης και η Ραχήλ Μακρή που τον διέκοπτε με παρεμβάσεις δέχτηκε τα πυρά του «Πηγαίνετε να κάνετε καμία φωτογράφηση» 

 

«Να δω με τι μούτρα θα πάτε πίσω στους δήμους σας», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή της προκαλώντας και αυτή  διαμαρτυρίες στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM