ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Απόπειρες εξαγοράς ψήφων Ρομά στις πρώτες εκλογές 2023- Από υποψήφιους

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Απόπειρες εξαγοράς ψήφων Ρομά στις εκλογές 2023- Από υποψήφιους Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Απόπειρες εξαγοράς ψήφων Ρομά στις πρώτες εκλογές 2023 καταγγέλλει η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, σε αναφορά προς το υπουργείο Εσωτερικών και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. 

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά έστειλε την αναφορά χθες, Δευτέρα και με αυτή εφιστά την προσοχή «για την αποφυγή επανάληψης αντίστοιχων φαινομένων» στις προσεχείς εκλογές, της 25ης Ιουνίου

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας στείλουμε την παρούσα αναφορά εκφράζοντας την ανησυχία μας σχετικά με περιστατικά απόπειρας χρηματισμού Ρομά πολιτών από υποψηφίους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου 2023 με σκοπό την εξαγορά της ψήφου τους (ένα χαρακτηριστικό εκ των οποίων έλαβε δημοσιότητα και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες διερεύνησης για την απονομή δικαιοσύνης)», επισημαίνεται στην αναφορά της Συνομοσπονδίας. 

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ συνέβη σε περιοχή της Καρδίτσας, όπου το βράδυ της 20ης Μαΐου, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για τις πρώτες εκλογές 2023, συνελήφθησαν πέντε άτομα για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν βρεθεί πλαστές ταυτότητες, σταυρωμένα ψηφοδέλτια συγκεκριμένου υποψήφιου και περισσότερα από 6.000 ευρώ.

Στην αναφορά η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ επισημαίνει ότι πρόκειται για «παράνομη και απαξιωτική» για τις δημοκρατικές διαδικασίες δοσοληψία και σημειώνει το «μερίδιο ευθύνης» που καλύπτει μέρος της κοινότητας των Ρομά, που αποδέχεται να συμμετέχει σε αυτή.  

«Λαμβάνοντας υπόψιν τον αξιόποινο χαρακτήρα τέτοιων ενεργειών εκ μέρους των υποψηφίων, καθώς και το μερίδιο της ευθύνης που βαραίνει ένα μέρος της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά, το οποίο αποδέχεται να συμμετέχει σε αυτήν την παράνομη και απαξιωτική για τις δημοκρατικές διαδικασίες δοσοληψία, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας για την αποφυγή επανάληψης αντίστοιχων φαινομένων κατά την ερχόμενη εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου 2023», αναφέρει συγκεκριμένα η Συνομοσπονδία. 

«Ως Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά– ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, θεωρούμε καθήκον μας τόσο απέναντι στους πολίτες που εκπροσωπούμε όσο και στο ίδιο το αγαθό της δημοκρατίας, να συνδράμουμε στην καταπολέμηση τέτοιων εκφυλιστικών φαινομένων. Για τον λόγο αυτόν, είμαστε στην διάθεση των αρμόδιων φορέων και θεσμών της ελληνικής πολιτείας τόσο για την συνεργασία στην παρεμπόδιση τέτοιων πρακτικών όσο και για την επιμόρφωση και ενημέρωση που θα οδηγήσει στην εξάλειψή τους», καταλήγει η αναφορά. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM