Εκπρόσωπος Σόιμπλε: «Εξαιρετικά γενναιόδωρη» η πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: «Εξαιρετικά γενναιόδωρη» η πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
1

«Εξαιρετικά γενναιόδωρη», χαρακτήρισε την πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δανειστές έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις. «Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να συμβάλει στη λύση του προβλήματος», υπογράμμισε ο Μάρριν Γέγκερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε σήμερα ότι πρέπει να βρεθεί αύριο, Σάββατο, μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί και άρα να αποφύγει μια χρεοκοπία. Μιλώντας στη Χάγη σε Ολλανδούς δημοσιογράφους, πρόσθεσε πως σε διαφορετική περίπτωση ο χρόνος δεν επαρκεί για να εγκριθεί τυχόν συμφωνία από τα εθνικά κοινοβούλια.

«Πρέπει να βρούμε μια λύση αύριο για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτή πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια: πρώτα από το ελληνικό κοινοβούλιο και έπειτα από αυτά πολλών κρατών μελών», εξήγησε.

«Τελικά, το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακάμψει και αυτό απαιτεί να γίνουν κινήσεις πολύ περισσότερο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων απ' ό,τι στον τομέα των περικοπών», πρόσθεσε. «Όλη η ελληνική κοινωνία είναι αναστατωμένη και είναι έτσι εδώ και καιρό», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Δείτε εδώ τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM