Τσίπρας σε Μέρκελ - Ολάντ: Δεν κατανοώ την επιμονή σε τόσο σκληρά μέτρα

Τσίπρας σε Μέρκελ - Ολάντ: Δεν κατανοώ την επιμονή σε τόσο σκληρά μέτρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. Andrea Bonetti / PM Hand Out / SOOC
1

Η ξαφνική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Οι ηγέτες συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε Μέρκελ και Ολάντ για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Μετά τη χθεσινή άκαρπη Σύνοδο, όπως και το χωρίς αποτέλεσμα Eurogroup που είχε προηγηθεί, καθορίστηκε η αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία θεωρείται ως η τελευταία ευκαιρία προκειμένου να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ χαρακτήρισε αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα το Eurogroup του Σαββάτου. «Ο χρόνος πιέζει και το Σάββατο η συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να είναι αποφασιστική και να βρεθεί μια τελική λύση», ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας, τονίζοντας ότι υπάρχει πολιτική βούληση από παντού για την επίτευξη συμφωνίας.

Δείτε εδώ τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. 

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια