Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Κάλπες για την ανάδειξη του νέο αρχηγού του κόμματος έχουν στηθεί σε χώρες της Ευρώπης , στις ΗΠΑ και την Αυστραλία ενώ η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα. Το πρώτο αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στις 10 πρωί, με καταγεγραμμένο όπως υπολογίζεται το 10% των ψήφων.

 

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσουν σε διάφορα εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα. 

 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ψηφίσει στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, ο Παύλος Γερουλάνος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ο Γιώργος Παπανδρέου στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου, ο Παύλος Χρηστίδης στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων και ο Χάρης Καστανίδης στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.

 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ, μόνο στον πρώτο γύρο.

 

Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο, εφόσον χρειαστεί, θα έχουν μόνον όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

 

Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί έως 31/12/2004, αλλά και νεότεροι (π.χ. 16άρηδες) εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους και διαθέτει εκλογικό αριθμό, με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος.

 

Για την ταυτοποίησή του, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

 

Στην περίπτωση π.χ των 16άρηδων ωστόσο θα χρειαστεί και η προσκόμιση πιστοποιημένο ΑΜΚΑ από την ΗΔΙΚΑ.

 

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ.

 

Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.