Εκλογές 2023: Πώς ψήφισαν οι απόδημοι Έλληνες- Πρώτη η ΝΔ και στο εξωτερικό

Εκλογές 2023 - Ψήφος των αποδήμων: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 27 μονάδες Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου για τους απόδημους Έλληνες με τη Νέα Δημοκρατία να αναδεικνύεται πρώτο κόμμα.

Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στους απόδημους Έλληνες ξεπέρασε τις 27 μονάδες, αυξημένη κατά πάνω από 3% σε σχέση με το αντίστοιχο αποτέλεσμα του Μαΐου.

Ως προς τη συμμετοχή, αυτή έφτασε το 67,81%, αυξημένη κατά 15 περίπου μονάδες σε σχέση με την ψήφο εντός εγχώριων συνόρων, μειωμένη ωστόσο κατά περίπου 12% σε σχέση με την αναμέτρηση του Μαΐου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών:

  • η ΝΔ συγκέντρωσε 43,63% (+1,1% σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου),
  • ο ΣΥΡΙΖΑ 16,61% (-2,43% σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου),
  • το ΜέΡα25 αναδείχθηκε τρίτο συγκεντρώνοντας 12,01% (+0,94% σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου),
  • το ΚΚΕ τερμάτισε τέταρτο με 11,92% (+1,19% σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου)
  • το ΠΑΣΟΚ ήταν πέμπτο με 6,91% (+0,19% σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου).
Απόδημοι Facebook Twitter
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM