Εκλογές 2023: Η τελική απόφαση για τους όρους του debate- Οι δύο αλλαγές

Εκλογές 2023: Η τελική απόφαση για τους όρους του debate- Οι δύο αλλαγές Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Κλείδωσαν» οι όροι για την διεξαγωγή του debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές 2023, στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η διακομματική επιτροπή, στο debate των πέντε πολιτικών αρχηγών, θα προστεθούν δύο ακόμα θεματικές. Σε αυτό το debate, αντίθετα με το προηγούμενo, προτέθηκε μία ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους προς τους πολιτικούς αρχηγούς και μία διευκρινιστική ανά κύκλο θεματικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διακομματικής Επιτροπής καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν στη διεξαγωγή του debate με τη συμμετοχή των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Το debate θα διαρκέσει 3 ώρες και όπως αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή, έγιναν δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο debate, όπως αυτές κατατέθηκαν από τον Γιώργο Κουβαρά που συμμετείχε στη σύσκεψη ως εκπρόσωπός τους.

«Στο πλαίσιο εξασφάλισης της ισότιμης κατανομής του χρόνου για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, συμφωνήθηκε ομόφωνα να δοθεί η δυνατότητα στον εκάστοτε δημοσιογράφο:

  • Να υποβάλει μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση θα διατυπώνεται στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας και η σειρά των ερωτώντων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργήσουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι.
  • Να θέσει μία επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά. Η διευκρινιστική ερώτηση θα προηγείται χρονικά της ερώτησης ελεύθερης θεματολογίας.

Η θεματολογία του debate θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM