Εκλογές 2023: Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

Εκλογές 2023: Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Όλες οι σημερινές εφημερίδες στην Κύπρο αναφέρονται στο εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Ελλάδας και στην ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Οι κυπριακές εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους δίνουν έμφαση στη σημασία του αριθμού των εδρών που ανέδειξε η κάλπη, καθώς και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ψήφος εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, είναι το κύριο θέμα της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, η οποία σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της κάνει λόγο για «νίκη – σεισμό» της ΝΔ, καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και ισχυροποίηση ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ.

Θρίαμβος Μητσοτάκη, συντριβή Τσίπρα, αναφέρει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, η οποία στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, σημειώνει ότι πρόκειται για συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές και βαρύτατη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από την τεράστια προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη και έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διεκδικήσει αυτοδυναμία και μάλιστα με μεγαλύτερο αριθμό εδρών από αυτές που πήρε το 2019, τονίζεται στο θέμα της εφημερίδας.

«Σάρωσε ο Μητσοτάκης», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ, η οποία επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επαναπαύεται στην ισχύ των 145 εδρών και θα διεκδικήσει αυτοδυναμία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι εξακολουθεί να μην μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Τέλος, η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ χαρακτηρίζει ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας το αποτέλεσμα που ανέδειξε η κάλπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM