«Είναι λογικό και δεν αλλάζει»: Δείτε το σποτ της κυβέρνησης για την φαρμακευτική κάνναβη

«Είναι λογικό και δεν αλλάζει»: Δείτε το σποτ της κυβέρνησης για την φαρμακευτική κάνναβη Facebook Twitter
0

«Είναι λογικό και δεν αλλάζει» καταλήγει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα για την ενημέρωση σχετικά με τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του για την αναγκαιότητα χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφέρει ότι «ενώ η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη σημασία και τα οφέλη της, ενώ διεθνώς έχει τεθεί στις υπηρεσίες της ιατρικής, ενώ ασθενείς στην Ελλάδα που τη χρειάζονται, τη στερούνται, η αντιπολίτευση ξόρκισε στη βουλή τη φαρμακευτική κάνναβη με λόγο κομπογιαννίτικο»

«Η αμάθεια και η ειρωνεία ήταν η συνεισφορά της σε μια εποχή που ο πολιτικός αντίλογος είναι προλήψεις και δεισιδαιμονίες, είναι αναγκαίο να προβάλλεται ο ορθός λόγος. Το στοιχειώδες» προσθέτει ο κ. Βερναρδάκης, τονίζοντας: «Ευτυχώς για τους ασθενείς που το νομοσχέδιο ψηφίστηκε».

Στο βίντεο εμφανίζεται ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, φαρμακοποιός, ο οποίος εξηγεί τα οφέλη από τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης για τους ασθενείς που υποφέρουν.

«Την εποχή που κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν ακόμα τον πλανήτη επίπεδο, εμείς επιλέγουμε να είμαστε στο πλευρό της επιστήμης, στο πλευρό των ασθενών» σημειώνει και αναφερόμενος στα στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, ο βουλευτής λέει ότι οφείλουμε να τα σπάσουμε και πως «οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία τους προέχει πάνω απ' όλα».

Στο βίντεο αναφέρεται, επίσης, ότι «η ενημέρωση του ιατρικού κλάδου και της κοινωνίας θα παύσουν κάθε φωνή αμφισβήτησης», ενώ ο κ. Πάλλης σημειώνει: «Είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε με γνώμονα τη λογική».

Αυτό που στην Ελλάδα καταφέραμε επιτέλους, αναφέρει, είναι να υπάρξει πλαίσιο, στην παραγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και το υπουργείο Υγείας να δημιουργήσει την πλατφόρμα ώστε τα φαρμακευτικά προϊόντα να μπουν στη συνταγογράφηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ασθενείς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την είδηση για το νομοσχέδιο που θα τους επιτρέπει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς «έχουν ανάγκη την ανακούφιση, αλλά και τη θεραπεία.

«Η Ελλάδα θα βγει στο φως όταν οι προοδευτικές δυνάμεις θα κατοχυρώσουν ένα καινούργιο πλαίσιο στη χώρα» αναφέρει ο βουλευτής Λέσβου και προσθέτει: «Εμείς θα είμαστε στο πλευρό των ασθενών για να μπορούμε να τους κοιτάζουμε στα μάτια. Για να μπορούμε να λέμε ότι σε τούτο τον τόπο υπάρχει φροντίδα».

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM