Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. 

 

«Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωσή του από το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», με την οποία ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος. 

 

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι έχει ενημερώσει την Φώφη Γεννηματά για την απόφασή του και δήλωσε ότι θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του για να ξαναγίνει η παράταξη πρωταγωνιστής των εξελίξεων. 

 

«Χρειαζόμαστε μία νέα αλλαγή για τους πολίτες, για τη χώρα. Για αυτό η δημοκρατική παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη, να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. 

 

«Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή, πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων, καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός και κάλεσε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να μετατρέψουν αυτή τη διαδικασία σε μια γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής.  

 

«Για την απόφασή μου έχω ενημερώσει την πρόεδρό μας, την Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή», κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου.