Δραγασάκης: Ναι στις επενδύσεις αλλά όχι Φαρ Ουέστ- Χρειαζόμαστε τις επενδύσεις

Δραγασάκης: Ναι στις επενδύσεις αλλά όχι Φαρ Ουέστ- Χρειαζόμαστε τις επενδύσεις Facebook Twitter
1

Υπέρ των επενδύσεων, αλλά όχι με λογική εποχής Φαρ Ουέστ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό με όρους διασφάλισης δικαίου» ανέφερε. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε δε με νόημα, ότι «δε νοείται συζήτηση ότι δεν χρειαζόμαστε επενδύσεις, το θέμα είναι με ποιους όρους».

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «η απόφαση του ΚΑΣ είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις όπως και η απόφαση για τα δασικά ανοίγει το δρόμο να προχωρήσει η επένδυση». «Αν η απόφαση δεν περνούσε από το ΚΑΣ, θα είχαμε διαρκείς προσφυγές στο ΣτΕ. Τώρα έχουμε σαφή απόφαση, συμβατή με την επένδυση, και η απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει για το δρόμο για την επένδυση» επέμεινε.

«Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία, αλλά ούτε και να γίνει η Ελλάδα εκθετήριο αρχαίων» ανέφερε. «Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους. θα κάνουμε ότι πρέπει με όρους νομιμότητας». Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ακόμη ότι «ήταν γνωστό στους θεσμούς ότι υπάρχουν αρχαία και εντοπίζονται όταν αλλάζουν οι όροι χρήσης γης».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, «αλλού έχουμε αρχαία, αλλού έχουμε θέματα περιβάλλοντος, θα προχωρούμε λύνοντας διλήμματα, δεν γίνεται να κρύβουμε τα αρχαία όπως λένε μερικοί. Θέλουμε επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον αλλά με αποδοχή στην κοινωνία, όχι σε μια κοινωνία που θα είναι εχθρική».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου έχουμε αυτοδεσμευθεί για ολοκλήρωση του 80% της αξιολόγησης και έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί». «Στόχος είναι έως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα» συμπλήρωσε.

«Το πρόβλημα για τις τράπεζες είναι ο μεγάλος όγκος των δανείων. Χρειάζεται όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τα "κόκκινα" δάνεια για να δοθούν νέα δάνεια στην οικονομία» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης. Τόνισε πως «θα δοθεί από το πλεόνασμα μέρισμα στην κοινωνία, αποσαφηνίζοντας ότι το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να υπερβεί τα 800 εκατ. ευρώ αν συμφωνήσουν οι θεσμοί.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ