Δώρα Αυγέρη: «Πεθαμένο λικέρ η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Κασσελάκη»

Δώρα Αυγέρη: «Πεθαμένο λικέρ η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Κασσελάκη» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Πριν από την σημερινή συνάντηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη σχετικά με τις υποκλοπές, στο θέμα αυτά, αλλά και σε όλα τα ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη

Για τη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου μίλησε στο OPEN, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη τονίζοντας ότι η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την υπόθεση των υποκλοπών «ειδικά και μετά το βάρος των νέων αποκαλύψεων για τη λειτουργία κοινού κέντρου ΕΥΠ και Predator και των καταγγελιών που έκανε ο κ. Ράμμος για τις πιέσεις που δεχόταν».

Σε ερώτηση για το αν έχει ένδειξη ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης απάντησε ότι «σε αυτό το ερώτημα δεν μπορεί κανείς να μην απαντήσει καταφατικά μετά από όσα έχουν αποκαλυφθεί από τη δημοσιογραφική και τη δικαστική έρευνα». «Προσφάτως αφαιρέθηκε ο συγκεκριμένος φάκελος της έρευνας από τους αρμόδιους εισαγγελείς πρωτοδικών και με τον μανδύα της δήθεν αναβάθμισης. Γιατί πήγε σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Οι δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα και την είχαν φτάσει σε βάθος, ξαφνικά δεν έχουν την εποπτεία και την επιστασία μιας έρευνας ακριβώς γιατί έφτασαν πολύ κοντά σε στοιχεία και σε αποκαλύψεις».

Μίλησε για «επίφαση αναβάθμισης» και «αφαίρεση του φακέλου».

Τι είπε η Δώρα Αυγέρη για τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αυγέρη σημείωσε ότι «όσα βήματα έχει κάνει αυτές τις 30 ημέρες ο κ. Κασσελάκης είναι όχι μόνο για την ενότητα, για την επόμενη μέρα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να αλλάξει, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τον σεβασμό των διατάξεων και της πολυφωνίας».

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την πολιτική απαρέσκεια και καταδίκη του για συγκεκριμένες φράσεις ή μάλλον τοποθετήσεις που δεν έχουν να κάνουν ούτε με την προσωπική κριτική, αλλά με τον μη σεβασμό ούτε καν στο πρόσωπο του ίδιου, αλλά στο ίδιο του το κόμμα και στα μέλη του. Έχει παραπεμφθεί η συγκεκριμένη υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε για γνωμοδότηση στην Κεντρική Επιτροπή τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Δεν μπορώ και θα ήταν πάρα πολύ πρόχειρο και πάρα πολύ επιπόλαιο, ενώ είναι σε εξέλιξη και εκκρεμότητα αυτή η διαδικασία να κάνω οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια αρνήθηκε να σχολιάσει όσα δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, και πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει ούτε όσα είπε ο Θοδωρής Δρίτσας που κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να φτιάξει δικό του κόμμα. «Αυτές οι ενστάσεις θα έπρεπε να διατυπώνονται όχι στο δημόσιο χώρο με τον τρόπο που διατυπώνονται κυρίως σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο. Ο σύντροφος Θοδωρής δεν μας έχει συνηθίσει ποτέ σε αυτού του είδους την πολιτική επιλογής σε σχέδιο με το πεδίο που αναπτύσσει αυτήν την ένσταση», τόνισε. Συμπλήρωσε πως η θεμιτή διαφωνία θα πρέπει να διατυπώνεται σε επίπεδο θεσμικών οργάνων όχι στα παράθυρα.

«Εάν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική ύλη που διαμορφώνεται σε τηλεοπτικό χρόνο, αυτή την τιμή στον πολύ σημαντικό και λίγο τηλεοπτικό χρόνο θα μιλούσαμε για τις υποκλοπές, για τις ευθύνες της κυβέρνησης, για το ότι δεν έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα ερωτήματα που έχουμε διατυπώσει σε σχέση με τη συγκάλυψη των ευθυνών για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θα μιλούσαμε για το νομοσχέδιο για τη στελέχωση του δημοσίου που γίνεται ένα ακόμα χειρότερο επιτελικό κράτος. Θα μιλούσαμε για τις ελλείψεις στην υγεία», πρόσθεσε η ίδια.

Η Δώρα Αυγέρη για τις πρωτοβουλίες Κασσελάκη 

Η Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης τον ένα μήνα που είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι συνεδριάζει για δεύτερη φορά σε ένα μήνα η κοινοβουλευτική ομάδα, αναφέρθηκε στη σημερινή επίσκεψη στον Άρειο Πάγο και τον ΑΣΕΠ. Στάθηκε ιδιαίτερα στις επισκέψεις που πραγματοποίησε τρεις φορές στη Θεσσαλία. «Η παρουσία του στη Θεσσαλία νομίζω ότι για την αλλαγή στην περιφέρεια σε μία διαδικασία από την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως νεοεκλεγείς θα μπορούσε να απκαθόρισε και την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματοςόσχει αλλά δεν το έκανε. Συνειδητά επέλεξε να δοθεί αυτή η μάχη με νικηφόρα έκβαση», είπε.

Σημείωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προλάβει να δείξει δείγματα γραφής και σχολίασε και τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την προ Κασσελάκη κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποια θα μπορούσε να είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν είχαμε αυτή τη συμμετοχή και τον ενδιαφέρον των πολιτών να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία που μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και δήλωσε υποψηφιότητα, κατά την άποψή μου ήταν ένα πεθαμένο λικέρ», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε πως εμπλουτίστηκε το ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω του Στέφανου Κασσελάκη.

 «Το ζήτημα δεν είναι τι λες, είναι τι κάνεις. Νομίζω ότι σε αυτό θα κριθούμε και θα αξιολογηθούμε όλοι», είπε σε άλλο σημείο

Για τις διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό του κόμματος υποστήριξε ότι «είναι ένα εσωτερικό ζήτημα, είναι μία διαδικασία που έχει δρομολογηθεί. Οποιαδήποτε συζήτηση γι’ αυτή ενώ είμαστε εν αναμονή αυτής της συζήτησης στα όργανα, νομίζω ότι είναι αχρείαστη, δεν είναι κοινωνική αποδοτική όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τον κόσμο που περιμένει την πρότασή μας».

Τέλος για τις ευρωεκλογές είπε: «Ο πήχης που θέτει ο απλός κόσμος που επιμένει να είναι σε αυτήν τη διαδικασία είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο θα του επιτρέψει να κοιτάξει πια κατάματα την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη και να κάνει την πολιτική αλλαγή. Να διαμορφωθούν οι όροι που θα επιβεβαιώνουν αυτό που φάνηκε ότι άρχισε να προδιαγράφεται από την ήττα και το ξήλωμα της μονοκρατορίας Μητσοτάκη στις δημοτικές εκλογές».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ