Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές: Πολύ μεγάλη αποχή - Μόλις 34% η συμμετοχή στην Αθήνα

Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές: Πολύ μεγάλη αποχή - Μόλις 34% η συμμετοχή στην Αθήνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πολύ μεγάλη αποχή δείχνουν τα αποτελέσματα στον β' γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ενδεικτικά είναι τα ποσοστά της αποχής στον δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής. 

Η συμμετοχή των πολιτών στην Περιφέρεια Αττικής ήταν λίγο πάνω από  41% ενώ στο Δήμο Αθηναίων ήταν ιδιαίτερα χαμηλή κοντά στο 34%.

Συνολικά στις περιφερειακές εκλογές η συμμετοχή στον β' γύρο κυμαίνεται στο 41% με 42%. Στους δήμους όλης της χώρας η συμμετοχή κυμαίνεται περίπου στο 44,5%. 

Στον πρώτο γύρο των εκλογών η συμμετοχή στος δημοτικές εκλογές ήταν πάνω από 59% ενώ στις Περιφέρειες ψήφισε περίπου το 58% του εκλογικού σώματος. Στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής η συμμετοχή ήταν 58,76%. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM