Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ προηγείται με 8,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στην πόρτα του Μαξίμου Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Με 8,9% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της MRB.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του newsbomb.gr. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 5,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,6%. 

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 7,4%, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 29,1% και η αξιωματική αντιπολίτευση 21,7%. 

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,8%, το ΚΚΕ με 4,8%, Ελληνική Λύση με 4,6% και ΜέΡΑ25 με 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%. 

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39,1% έναντι 27% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Το 23,3% δηλώνει κανένας από τους δύο.

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Στην παράσταση νίκης, το 47,9% βλέπει νίκη της ΝΔ, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 17,1%. 

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37,1% των ευνοϊκών απόψεων και το 44,9% των μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας το 32,8% των ευνοϊκών απόψεων και το 49% των μη ευνοϊκών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 28,1% ευνοϊκές γνώμες και 28,6% μη ευνοϊκές. 

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 19% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Γιάννης Βαρουφάκης 16,1% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 17,2%.

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Αναφορικά με την αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας, το 61% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,5%.

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας: Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα μεσολαβήσουν οι εκλογές μέχρι την 1η Ιανουαρίου;

Πολιτική / Τσίπρας: Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα μεσολαβήσουν οι εκλογές μέχρι την 1η Ιανουαρίου;

«Γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους και υπουργούς, που αντί να δουλεύουν τρέχουν και κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις; Μαζέψτε τους βουλευτές σας»
THE LIFO TEAM
Γιάννης Πανούσης: «Ως υπουργός είδα πώς λειτουργεί η διαπλοκή και η συγκάλυψη»

LiFO politics / Γιάννης Πανούσης: «Ως υπουργός είδα πώς λειτουργεί η διαπλοκή και η συγκάλυψη»

H Βασιλική Σιούτη μιλά με τον Γιάννη Πανούση, καθηγητή εγκληματολογίας και πρώην υπουργό στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, για την ύπαρξη υπόγειων διακομματικών μηχανισμών συγκάλυψης και για τις αθέατες πλευρές της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ