Δημοσκόπηση Marc: Στις 21,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Στις 21,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Στις 21,5 μονάδες προσδιορίζεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 42% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 20,5%. Το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί τρίτο με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,5%. Το ΜέΡΑ25 δεν περνάει το κατώφλι της Βουλής καθώς συγκεντρώνει 2%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» το 60,3% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλύτερο πρωθυπουργό, έναντι του 25,7% που καταλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Την ίδια ώρα, οι 2 στους 3 κρίνουν θετικά το έργο της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, το 67,8% κρίνει θετικά το έργο του, με το 31,6% να απαντά αρνητικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 44% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM