Διάσκεψη κορυφής Γαλλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Ιταλίας με κάλεσμα Ολάντ

Διάσκεψη κορυφής Γαλλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Ιταλίας με κάλεσμα Ολάντ Facebook Twitter
0

Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας θα συναντηθούν στις 6 Μαρτίου στις Βερσαλίες, κοντά στο Παρίσι, έπειτα από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, έγινε σήμερα γνωστό από ισπανική κυβερνητική πηγή.

 

Ο Ολάντ προσκάλεσε στη συνάντηση αυτή την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

 

Η συνάντηση αυτή θα προετοιμάσει την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη για να εορτασθεί η 60ή επέτειος από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και για να ανανεωθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο.

 

Οι Ραχόι και Ολάντ προήδρευσαν σήμερα στη Μάλαγα, στη νότια ακτή της Ισπανίας, μιας γαλλοϊσπανικής συνόδου στην οποία συμμετείχαν πολλοί υπουργοί των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

 

Tο μέλλον της ΕΕ ήταν στο επίκεντρο της ισπανο-γαλλική σύνοδο κορυφής, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Μάλαγα. Σύμφωνα με την El Pais, Ραχόι και Ολάντ συζήτησαν τον οδικό χάρτη που εγκρίθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην άτυπη σύνοδο κορυφής στην Μπρατισλάβα (Σλοβακία) για το μέλλον της ΕΕ των 27, με έμφαση στο πώς θα αντιμετωπιστεί η εισροή των μεταναστών και των προσφύγων, πώς θα καταπολεμηθεί η τζιχαντιστική τρομοκρατία καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ